050-599-36-10
097-936-04-95

Що вибрати культиватор чи мотоблок – конструктивні відмінності


Зміст:

  1. Відмінність між мотоблоком та культиватором
  2. Продуктивність
  3. Потужність
  4. Бензинові пристрої для культивації ґрунту
  5. Управління
  6. Навісне обладнання мотокультиватора та мотоблоку
  7. Економічність
  8. Цінова політика
  9. Мото-ресурс
  10. Висновок

Функціональність агрегатів, що використовуються в сільському господарстві, таких як мотокультиватор або мотоблок, визнали сучасні аграрії. Обробляти ґрунт у сезон посадки чи посіву стало простіше та легше. Раніше без габаритного трактора обійтися було неможливо, але часи змінюються і на допомогу людині прийшло нове недороге та надійне обладнання – мотокультиватор та мотоблок, які успішно справляються з садово-городними роботами.

Відмінність між мотоблоком та культиватором

Мотоблок или культиватор

Завдяки компактності мотоблок та мотокультиватор користується попитом. Легкий сільськогосподарський інвентар відрізняється багатогранним діапазоном виконуваних робіт. Вибираючи мотокультиватор чи мотоблок у магазині, необхідно враховувати особливості цільового застосування.

Технічні характеристики обох агрегатів відрізняються, відмінність механізмів складається з технічних характеристик:

Мотокультиватор – призначений для розпушування ґрунту, що пересувається за рахунок обертання фрези. Мото-сапа підгортає, політ, викопує коренеплоди.

Мотоблок – це самохідний апарат із приводом на вал коліс, переміщення таке саме, як у транспортному засобі. За допомогою навісних пристроїв виконуються різні види робіт, це залежить від вибору аксесуара.

Мініатюрний трактор здатний робити розвороти на місці за лічені секунди, завдяки блокуванню коліс. Мотоблок оснащений дизельним двигуном із водяним охолодженням, комплектується валом відбору, який розширює функціонал. До конструкції приєднують складні прополочні насадки, зробити вибір на користь мотоблока доцільно.

Продуктивність

Мотоблок и культиватор

Мотоблок перевищує функціональність мотокультиватора завдяки швидкісним здібностям.

Потужність

Мотоблок - сила двигуна 6.0 - 13 л. Без проблем справляється із необробленими цільними ділянками. Розпушування набагато вище, ніж у меншого побратима. Площа обробки більше 30 соток, захоплення смуги – 130 см. Швидкість ходо-зменшувача регулюється в діапазоні до 6 передач.

Мотокультиватор – двигун від 1 – 6 к.с. Функціонал пристрою нижче, ніж у міні-трактора. Електричні конструкції характеризуються силою до 25 кВт. Якщо проводити роботу на твердому ґрунті, краще вибирати мотоблок. Ширина культивації варіюється від 15 до 90 см. Швидкість залежить від руху фрези.

Бензинові пристрої для культивації ґрунту

Бензиновый культиватор

Бензиновий мотокультиватор – перевірений садовий інвентар, легко справляється з навантаженнями завдяки збалансованому температурному режиму.


Особливості китайських моделей:

  • уніфікований двигун;
  • стійкість алюмінієвого редуктора до корозії;
  • повітряне охолодження двигуна;
  • економічність у витраті палива;
  • ручний старт без затримки;
  • колеса для переміщення;
  • ковані ножі, виготовлені з високоміцного металу;
  • оснащення датчиком олії.

Редуктор гарантує тепловіддачу, а значить довговічність та надійність.

 

Управление

Управление мотоблока

Оператор керуючий мотоблоком повинен мати спеціальні навички та фізичну силу, оскільки передбачена маневреність. Керувати мотокультиватором набагато легше, малопотужні моделі можна транспортувати на місце роботи у багажному відсіку автомобіля.

Міні-транспорт оснащений спеціальними комплектуючими, які дозволяють керувати мотоблоком без особливих зусиль:

  • електростартером – для вільного запуску двигуна ключем;
  • блокування диференціала – для швидкого повороту машини в радіусі 360°.

Придбати мотоблок вигідно та доцільно, завдяки компактності техніка з легкістю пересуватиметься у важкодоступних місцях для трактора. Залежно від розмірів техніка буває різних вагових категорій: легкі – вага 80 кг; важкі – відрізняються якістю ґрунтообробки, вага 100 кг. Дизельний мотоблок використовується фермерами як професійна городня техніка.

Навісне обладнання мотокультиватора та мотоблоку

Навесное оборудование

Необхідно знати, що не кожен мотокультиватор може працювати з насадками. Малопотужні культивуючі пристрої оснащені редуктором черв'ячним, проводиться тільки розпушення грунту. До конструкції мотокультиватора приєднують навісне обладнання, встановлюють ґрунтозачепи (металеві колеса), для збільшення ваги та тиску на ґрунт.

Мотоблок – перевірена техніка, яка виконує поставлені оператором завдання, снігоприбиральні моделі чудово справляються з чищенням снігу на вулицях та тротуарах. Навісні пристосування використовують для:

  • посіву зернових;
  • поливу угідь;
  • прибирання територій;
  • косовиці трави;
  • посадка картоплі;
  • просочування газонів та збагачення коренів повітрям.

Продаж сільськогосподарських агрегатів призначений для розпушування ґрунту перед посадкою, мотокультиватор нагадує мотоблок. Різниця – це відсутність коліс та мінімальні розміри мотокультиватора, маса яких варіюється в межах від 9 до 40 кг. Паливний бак розрахований на чотири з половиною літри. Характерна риса в ширині захоплення оброблюваної лінії. Мотокультиватори оснащуються різними аксесуарами для якісного обробітку землі. Комбіновані конструкції справляються з поставленими завданнями легко, купити уніфікований садовий інструмент вигідно та практично.

Економічність

Экономичность

Розглядаючи переваги мотоблока, переконується у універсальній функціональності. Обслуговування дорожче, на обробку землі потрібно запастися великою кількістю пального (бензину або солярки), хоча ефективність функціональності виправдовує вартість мототрактора.

Цінова політика

Цена

Конструктивна характеристика мотокультиватора відрізняється від потужнішого пристрою мотоблока. Слабкий мотор впливає на тривалість застосування, ціна в півтора рази дешевша.




  • ціна мотокультиватора в середньому – 250 доларів;
  • мотоблок на 6 л. - 500 доларів;
  • електричний мотокультиватор – 100 доларів;
  • бензиновий – 200 у.о.

Дизельні мотокультиватори коштують дорожче, необхідно врахувати цільове призначення. Кожна модель має конструктивні особливості характеристик. Вартість

Мото-ресурс

Моторесурс мотоблока

Потенційних покупців часто цікавить питання про надійність мотоблока або мотокультиватора, що купується. Використовуючи відгуки користувачів, можна сказати, що залежить від виробника, конструктивного оснащення, комплектації. Важлива частина у виборі мотоблоку та мотокультиватора – мотор, якщо спостерігається витривалість на навантаження, ресурс продуктивності набагато вищий. Дешевий двигун зменшує надійність та продуктивність у рази. Хоча багато залежить від експлуатаційного часу, умов і розмірів оброблюваних земельних площ. Хороший мотоблок чи мотокультиватор коштує дорого, тому що популярні виробники пропонують інноваційні рішення, використовують якісні матеріали та пропонують сервісне обслуговування, відмінність – функціональність, тривалий термін служби.

Висновок

Купуючи мотокультиватор або мотоблок, слід враховувати основні моменти вибору:

Призначення – для власників земельних ділянок 25-30 соток, які не планують проводити заготівлю сіна, перевезення вантажів, збирання території, краще придбати мотокультиватор. Якщо ж передбачено широке застосування, мотоблок – найактуальніший варіант.

Зовнішній вигляд мотоблоку та мотокультиватора – виключається наявність різноманітних дефектів, куди входять сколи, потертості, деформація, браковані елементи комплектуючих.

Якість складання – болти, гайки, деталі, рушійні частини повинні бути добре зафіксовані, діагностика мототрактора обов'язкова, технічний стан вважається нормальним, якщо немає ривків та скрипу.

Документація на мотоблок або мотокультиватор – наявність паспорта та інструкції є обов'язковою, незалежно від виробника.

Після придбання мотоблок підлягає реєстрації, для безпечного керування рекомендується оформити права відкритої категорії А (управління мотоциклом).

    Відгуків: 0 / Написати відгук
Написати відгук
Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано            Добре
0
0