050-599-36-10
097-936-04-95

Який двигун краще для мотоблоку


Зміст:

  1. Сумісність деталей
  2. Підбір за характеристиками
  3. Можливість купити запчастини
  4. Популярні виробники

Вибираючи який двигун краще для мотоблока, користувачі стикаються з величезною кількістю пропозицій на ринку. Визначити потрібний варіант не завжди легко. Але зробити це реально в тому випадку, якщо реально оцінити потреби та ряд супутніх факторів. Важливо врахувати таке:

  1. Сумісність мотоблока та самого двигуна.
  2. Можливість придбання додаткових запчастин.
  3. Вибір відповідних параметрів.

Ці фактори будуть визначальними під час вибору двигуна. Також можна переглянути ТОП-продаж найбільш відомих виробників, які себе зарекомендували. Огляд таких виробників наведено нижче.

Какой двигатель выбрать для мотоблока

Сумісність деталей

При виборі будь-якої деталі важливо враховувати її сумісність із мотоблоком. Блок двигуна мотоблока повинен ідеально підходити для його корпусу, інакше експлуатація стане неможливою. Крім того, враховуйте такі фактори:

  1. Ресурс двигуна мотоблока повинен збігатися із ресурсами самого апарата. Тривала робота на найвищій чи найнижчій потужності зроблять роботу скрутною, а зношуваність підвищеною.
  2. Специфіка навісного обладнання. Новий двигун має повторювати можливість самого культиватора.
  3. Можливі умови роботи. Якщо культиватор може працювати тільки в літній сезон, не варто купувати двигун, призначений для цілорічної роботи. Якщо культиватор може використовуватися в будь-який сезон, двигун також повинен витримувати такі навантаження.
  4. Можливі різновиди робіт. Спроби використати двигун мотоблока для тих робіт, для яких він не призначений, призведе до його швидкого згоряння. Підбирати цю характеристику можна лише залежно від функціоналу мотоблока, а й після аналізу реальних експлуатаційних потреб.

Определив спектр тех двигателей, которые могут быть установлены в мотоблок, можно переходить к подбору характеристик и других параметров.

Підбір за характеристиками

Характеристики двигателя мотоблока

Вибираючи двигун для мотоблока з варіатором, звертайте увагу на потрібні характеристики. Щоб не розгубитися перед запропонованими варіантами, визначте необхідні параметри заздалегідь і дійте відповідно до прийнятого рішення. Спирайтеся на параметри попередньої моделі - найкраще вибрати або такий же за параметрами, або трохи потужнішим, якщо минулого мало. Рекомендованими є такі параметри:

  1. Легкі (до 5 л.с.) призначені для роботи на ділянках до 20 соток.
  2. Середні (5-7 к.с.) використовують для обробки полів площею до 1 га.
  3. Важкий (7-12 к.с.) можна застосовувати для обробки ділянок до 4 га.

Збільшення потужності тягне за собою збільшується витрата палива. Це закономірно, тому не слід намагатися обробити малопотужним культиватором велику ділянку — так двигун швидше зношуватиметься і може надто швидко вийти з ладу. Не купуйте малопотужний двигун, тому що він дешевший - якщо вимикач двигуна мотоблока не спрацює автоматично, пристрій швидко вийде з ладу.

Швидка поломка та передчасне зношування призведуть до додаткових витрат на ремонт, які за ціною можуть перевищити вартість нового агрегату. До того ж витрата палива у мотоблока невелика - від 0,9 до 2,5 л на годину, залежно від потужності. Навіть важкі двигуни споживають порівняно трохи палива, тому їх купувати однаково вигідно.

ВАЖЛИВО!

При покупці двигуна враховуйте його вагу. Залежно від потужності може сильно збільшуватися, тому у роботі можливі нові проблеми, яких потрібно бути готовими.

Важливою характеристикою є параметр ширини захоплення фрези. Чим більша ширина, тим потужнішим необхідний апарат, оскільки від нього залежать оберти двигуна мотоблока. Орієнтуйтеся на те, що 7-тактний двигун потужністю 1 к.с. бере не більше 20 см ширини захвату, а 2-тактний мотор бере не більше 30 см. При двигуні потужністю 4 л.с. можна орієнтуватися на 75 см захват фрези.

Визначивши для себе діапазон потрібних параметрів, приступайте до вибору відповідних моделей. Але крім безпосередніх технічних характеристик, зверніть увагу на те, чи можна купити запчастини для обраного вами варіанту.

Можливість купити запчастини

Запчасти к двигателю мотоблока

Вирішуючи, який двигун краще на мотоблок нева, пошукайте не тільки відповідні моделі, а й запчастини до них. Рідкісні, не особливо відомі торгові марки можуть не мати офіційних представників і вашого регіону, внаслідок чого ви не зможете підібрати деталь до апарату, який потребує ремонту. Якщо ж запчастини бувають у продажу, але вони рідкісні, їхня ціна може бути надто високою, щоб ремонт виправдовував вкладення.

Тому важливо віддавати перевагу тим виробникам, які мають великий асортимент продукції та офіційних дистриб'юторів. Так ви зможете здійснити ремонт двигуна (якщо виникне потреба) з мінімальними витратами та встановити оригінальні запчастини. Звичайно, більшість двигунів приблизно однотипні, і до них можна встановити запчастини не тільки оригінальних торгових марок. Якщо ж при ремонті надавати перевагу оригінальній продукції, експлуатаційні характеристики двигуна не постраждають.

Популярні виробники

Вибираючи потрібний варіант, віддавайте перевагу виробникам, що добре зарекомендували себе. Це може бути як європейські, і китайські компанії. Останні вже давно почали виробляти якісну продукцію за вельми демократичними цінами. До того ж, до китайських деталей легко знаходити запчастини. Якщо у вас виникають сумніви щодо якості певної продукції, яка особливо зацікавила, пошукайте інформацію про неї на сторонніх ресурсах. Спирайтеся не тільки на те, що сам виробник про себе заявляє, а й на те, які відгуки є від реальних споживачів їхньої продукції.

Нижче представлена ​​добірка найпопулярніших виробників, продукція яких представлена ​​в широкому асортименті:

  1. Weima. Це китайський бренд, який випускає аналоги знаменитої Хонди. Коштують вони в рази дешевше за оригінал, але представлені в не менш широкому асортименті. У діапазоні є потужності до 20 л. Вихідний вал виробляється у всіх комплектаціях - як під конус і шпонку, так і під шліць. Привід виготовляють як прямим, так і приводним.
  2. Iron Angel. Це дорогий але якісний нідерландський бренд. Його продукцію можна встановлювати на будь-які культиватори та сільгосптехніку. Вироблені потужності - від 6,5 до 16 к.с. Працюють виключно на бензині марок 95 та 92. Найбільш потужні варіанти не споживають понад 2,5 л на годину.
  3. "Білорусь". Представляє моделі в низькому та середньому ціновому сегменті. Виробляє як бензинові, так і дизельні моделі. Діапазон потужності 7-10 л.
  4. Bulat. Це китайський виробник, що виробляє як бензинові, так і дизельні моделі в діапазоні потужності від 7 до 18 к.с.

Вибираючи двигун на зміну попередньому, витратите час на визначення потрібних характеристик, а потім дотримуйтесь прийнятого рішення при виборі конкретної моделі. Співпрацюючи з брендами, що добре зарекомендували себе, ви зможете підібрати якісний варіант за доступною ціною.

    Відгуків: 0 / Написати відгук
Написати відгук
Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано            Добре
0
0