050-599-36-10
097-936-04-95

Вибір пилососу промислового призначення


Зміст:

  1. Пристрій апарату та принцип його роботи
  2. Сфера застосування
  3. Відмінності за принципом пристрою фільтрації
  4. Рекомендації вибору з урахуванням основних параметрів
  5. Рівень розрідження та об'єм пилозбірника
  6. Режим роботи обладнання та матеріал для корпусу
  7. Додаткові функції для зручності експлуатації
  8. Відомі моделі
  9. Відео огляд

Зробити прибирання, наприклад, будівельного пилу після ремонту не так просто. Для такої роботи потрібне потужне обладнання. За якими критеріями його оцінювати, як вибрати промисловий пилосос із великої різноманітності? Такий агрегат повинен працювати з важким сміттям, яке може стати причиною поломки. Конструкція промислового пилозбірника посилена та розрахована на прибирання будівельного та виробничого пилу.

Пристрій апарату та принцип його роботи

 Строительный пылесос

Апарат промислового призначення має ударостійкий металевий корпус, під яким заховані робочі вузли:

  • потужні електромотор та вентилятор;
  • насос;
  • багатоступінчаста фільтрація;
  • великий резервуар для збирання сміття.

На корпусі передбачено пристрій для з'єднання шланга, що всмоктує, до якого можна приєднати різної форми насадки, що дозволяють легко очистити важкодоступні місця.

Пилосос працює в такий спосіб:

  1. Приведений у дію вентилятор утворює вакуум.
  2. Завдяки чому всмоктуються забруднення через шланг. Потужний електродвигун створює велике тягове зусилля, завдяки якому втягуються навіть камінці.
  3. Сміття по шлангу прямує до зони зниженого тиску.
  4. Важкі частини осідають у збірнику, пил та дрібне сміття вловлюються фільтрами.
  5. Втягнуте зі сміттям повітря після фільтрації виходить назовні.

Сфера застосування

 Промышленный пылесос

Промислове клінінгове обладнання використовується скрізь, де побутовий пилосос не впорається. Ними користуються для збирання:

  • приміщень для складу;
  • листя на вулиці, парках;
  • після закінчення ремонту;
  • виробничі приміщення;
  • пилу отриманого від роботи електроінструменту.

Вибір агрегату роблять за обсягом та характером сміття, яке потрібно прибирати. Така інформація є у технічному паспорті, де вказано, який тип сміття він здатний прибирати.

Професійна збиральна техніка поділяється на класи.

Клас L

Апарати цього класу використовують для прибирання сміття, що не становить небезпеки. Усередині апарату затримуються залишки гіпсу, крейди, пилу від глини та бетону, дрібний пісок і т. д. У цього класу агрегатів конструкція системи фільтрації відрізняється простотою. У їхній комплектації не передбачена система контролю руху повітря. Це недорогий варіант обладнання

Клас М

Апарати із зазначеним класом M використовують для збирання сміття середнього ступеня небезпеки. Він може бути використаний для бетонного пилу та дрібних частинок міді, дерева, заліза, марганцю. Їм же забирають приміщення атомних електростанцій. Конструктивно передбачено:

  • серйозна система фільтрів (ступінь пропуску приблизно 0,1%);
  • можливість виміру швидкості повітря;
  • утилізація малопиленого сміття.

Клас Н

Клас цього обладнання дозволяє використовувати його за наявності сміття високої небезпеки. До цього типу належать найкращі моделі, які можуть прибрати невидимі бактерії та мікроби, видима пліснява, а також барвники або канцерогени, відходи деревообробних верстатів та свинець. Конструкція пилососів цього класу передбачає:

  • наявність серйозної системи фільтрації (рівень перепустки 0,005%);
  • утилізація відходів «без пилу»;
  • вимірюється швидкість потоку повітря.

Відмінності за принципом пристрою фільтрації

 Строительный пылесос схема

Професійні пилососи за принципом пристрою фільтрації визначаються трьома типами:

  1. Перший тип поєднує обладнання, яке забезпечене пилозбірником. Їх виготовляють із міцної тканини та паперу. Паперові пакети потрібно періодично звільняти від накопичень. У тканинні мішки збираються великі частинки, у паперові пакети осідає пил та запахи. Паперові пакети підлягають утилізації. Використовується для пилу.
  2. У другому типі використана фільтрація Циклон. Відцентрова сила використовується для всмоктування сміття у фільтр-контейнер. Ці безмішкові моделі призначені для очищення територій, в яких містяться вологі забруднення або рідина.
  3. Третій тип – це миючий пилосос з аквафільтром. Має два рівні очищення. На початку повітряний потік прямує в ємність зі спіненою водою, де осідають великі частини. Дрібні частини при подальшому переміщенні осідають у сепараторі. Це найкращий тип, оскільки використовується багатоступінчаста система фільтрації.

Кожен тип фільтрації має свої переваги. Використовувати пилососи потрібно відповідно до їх призначення.

 Рекомендації вибору з урахуванням основних параметрів

 Строительный пылесос

Типи агрегатів різняться характером робіт, котрим вони призначені. Тобто вибір слід проводити, виходячи з типу забруднень, який потрібно прибирати.

  1. Апарати для сухого прибирання мають збільшену потужність і підвищену продуктивність, а також якість фільтрації.
  2. Є універсальне обладнання, яке призначене для сухого та вологого прибирання.
  3. Техніка тільки для вологого збирання.
  4. Спеціальна техніка, яка впорається зі збиранням небезпечних відходів виробництва. До них відносяться: порошки цинковий та алюмінієвий, вугільний пил тощо. Д. Ціна такого обладнання досить висока.

Які характеристики потрібно уважно вивчити та як правильно визначитися з вибором?

  • Головним показником для обладнання є потужність. Для професійного прибирання потрібний потужний апарат від 7000 Вольт.
  • Продуктивність апарату залежить від потужності електродвигуна. Якщо об'єкти невеликі, можна обійтися апаратом потужністю 50 л/секунду. Для обробки великих площ підійдуть агрегати потужністю від 60 до 80 л/сек.
  • Діаметр і довжина всмоктуючого шлангу.
  • Довжина шнур живлення.

Рівень розрідження та об'єм пилозбірника

За показником ступеня розрядження судять про можливу силу всмоктування. Він може бути від 150 до 300 мбар. Високий показник вказує на більше можливості апарата всмоктувати важкий склад для сміття.

Вибираючи пилосос для будівництва, потрібно визначитися з необхідним об'ємом пилозбірника. Об'єм пилозбірника промислового обладнання може перевищувати 100 літрів. Якщо необхідний компактний апарат, можна вибрати 30 літровий варіант контейнера, але його часто потрібно буде спорожняти. Контейнер більших обсягів підвищує габарити.

Режим роботи обладнання та матеріал для корпусу

Професійне обладнання дозволяє проводити прибирання одночасно з виконанням робіт або після завершення. Є однотипні моделі, призначені для роботи в одному режимі. І є універсальні моделі, які укомплектовані спеціальними пристроями-насадками. Такі пристрої розширюють можливості обладнання:

  • Якщо встановити забірний шланг пилососа біля заготовки, що виготовляється, тоді знизиться концентрація зважених частинок у повітрі.
  • Якщо підключити шланг пилососа до працюючого електроінструменту, пил буде видалятися відразу, не забруднюючи повітряний простір.
  • Для збирання після будівельників використовується телескопічна насадка.

Кращим матеріалом для корпусу промислового пилососу є нержавіюча сталь, латунь і алюміній. Бажано, щоб на корпусі був встановлений ударостійкий прогумований бампер.

 Додаткові функції для зручності експлуатації

Професійна техніка для збирання відрізняється великими розмірами. Щоб полегшити його пересування та експлуатацію обладнання може мати додаткові функції:

  • Індикатор та сигналізація, що попереджає про заповнення накопичувача.
  • Сигналізація, що сповіщає про перегрівання двигуна.
  • Автоматичне чи напівавтоматичне чищення фільтра.
  • Якщо передбачена можливість змінювати різницю тиску, то є можливість керувати силою всмоктування.
  • Наявність розетки дозволяє синхронно здійснювати роботу пилососа з електроінструментом.

Рейтинг популярного обладнання:

  1. Італійське професійне обладнання Krausen Pro Super, у якого три електромотори потужністю 3кВт. Кожен електродвигун має подвійний захист і індивідуальну вентиляцію. Стальний міцний корпус. При роботі видає знижений рівень шуму, може робити сухе та вологе прибирання.
  2. Компактний будівельний та повнорозмірний німецький агрегат Karcher WD 5. Може робити сухе та вологе прибирання.
  3. Для стружки призначена німецька Einhell TE-VE 550 A New.
  4. Китайський Shop-Vac Мікро 4 HandHeld здатний робити як вологе, так і сухе прибирання. Компактні його габарити дають можливість скористатися ним для прибирання будівельного сміття, салону авто.
  5. Універсальний японський Makita VC2512L та Hitachi RP250YE здатний прибирати будівельний пил. Може працювати без мішка.

Ці моделі можуть бути використані як будівельні пилососи.

Огляд різних моделей при виборі клінінгового обладнання дозволить підібрати потрібний варіант.

Відео огляд



    Відгуків: 0 / Написати відгук
Написати відгук
Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано            Добре
0
0