050-599-36-10
097-936-04-95

Як вибрати ручну дискову пилку?

Що за пристрій дискова пилка? Електрична дискова або циркулярна ручна – це пилка, де робоча частина – диск із гострими ріжучими зубами. Завдяки дисковим пилкам розкрій матеріалів по прямій рівній лінії став можливим. Пила наводиться за рахунок електромотора, живлення до якого йде зі шнура живлення мережі, або пі заряджається за допомогою акумулятора. Дискові пилки оснащені спеціальними дисками для кожного виду матеріалу: дерево, метал, пластмаса, бетон.

Можливі такі варіанти:Как выбрать дисковую пилу

  • пила дискова по дереву;
  • дискова пила по металу;
  • ручна;
  • та інші;

Залежно від робочих рук людини цей прилад буває праворуким і ліворуким, щоб кожен майстер міг комфортно працювати з інструментом. Будова такої пилки нескладна. Диск для розпилу встановлений під кутом 40-50 градусів до основи та регулює розмір пропилу. Деякі пристрої для пропилу, наприклад, занурювальні, роблять різання в довільній точці на необхідну глибину.

Функції та особливості

Функції

Дискова пилка складається з двох функцій:

- різати;

- Вирізати;

Важливі додаткові функції:

  1. Швидкісна та безпечна зупинка леза диска.
  2. Регулює частоту обертання диска пили.
  3. Плавне увімкнення інструменту.
  4. Підсвічування та розмітник у вигляді лазера допоможе зробити точний та рівний розріз.
  5. Занурення у матеріал.

Особливості

Схема дисковой пилы

Циркулярка або дискова пилка не обходиться без низки особливостей і характеристик, які впливають на подальше використання. Для початку підбирається інструмент із необхідним набором характеристик, потім купити дискову пилку відповідного типу. Найпоширеніший параметр – розмір диска. Від діаметра диска залежать супутні параметри пили, а насамперед глибина пропилу матеріалу. У магазинах або на будівельних ринках можна купити прилад з дисками, пропил яких становить 70 мм. Він дуже простий в управлінні, що дає виконувати поставлені завдання під час роботи. Є і невеликі пропили - 4 см. Пилки подібного типу представлені компактним розміром і частіше використовуються з найменшою товщиною матеріалу. Будівельні відрізняються таким же пропилом – 10-15 см.

На потужність електропили впливає діаметр диска. Варто брати двигун, який вміщує запас потужності, оскільки переноситься підвищене навантаження, тому варто подбати про двигун заздалегідь. Не варто забувати і про стійку підставу, наприклад, краще придбати литу підошву з високою міцністю та тривалим терміном служби.

Порада щодо вибору потрібного інструменту

Варто уважно вивчити ринок цього товару, перш ніж визначитися з вибором, купити дискову пилку легко, а ось знайти робочий інструмент, що стоїть, складніше. При покупці приладу по дереву варто пам'ятати про діаметр диска і потужність. Світові виробники пропонують багато варіантів продукції з відповідною ціною. Перед покупкою дискової пили для циркулярки, варто визначитися, для чого придбається інструмент і з яким матеріалом буде робота, варто ретельно продумати перед покупкою.

Електропилу дискову можна замовити в інтернет магазині. Інструмент такого призначення продається у більшості російських містах. Наприклад, недорогу дискову пилку купити в Україні за допомогою інтернет магазину, протягом кількох днів інструмент готовий до роботи привезуть додому. Варто виявити терпіння та зусиль, і тоді необхідний інструмент буде знайдено.


    Відгуків: 0 / Написати відгук
Супутні товари
В подарок: 20 бонусів
Дискова пила Forte CS 185
Дискова пила Forte CS 185
Глибина різання (45°): 44 Діаметр диска (мм): 185 Напрямна пластина: - Отвір пильного диска: 20 мм
2422.00 грн.
В подарок: 36 бонусів
Дискова пила Зеніт ЗПЦ-1600
Дискова пила Зеніт ЗПЦ-1600
Глибина різання (45°): 40 мм Діаметр диска (мм): 185 Напрямна пластина: да Отвір пильного диска: 20 мм
2474.00 грн.
В подарок: 28 бонусів
Дискова пила Vitals Master Rg 1913BW
Дискова пила Vitals Master Rg 1913BW
Глибина різання (45°): 38 мм Діаметр диска (мм): 185 Напрямна пластина: - Отвір пильного диска: 20 мм
2604.00 грн.
Написати відгук
Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано            Добре
0
0