050-599-36-10
097-936-04-95

Як вибрати лазерний рівень?


Зміст:

  1. Принцип роботи та основні характеристики
  2. Різновиди та типи
  3. Побудовачі ліній
  4. Побудовачі осей
  5. Ротаційні будівельники, що створюють площину
  6. Поради щодо вибору

Якісно та швидко виконати монтажні будівельні роботи вдасться у разі наявності спеціального обладнання. Лазерний рівень допомагає зробити розмітку поверхні перед кладкою цегли або встановленням перегородок з гіпсокартону. Пристрій формує поверхню рівною по вертикалі та горизонталі. Нівелір полегшує роботу. За допомогою лазерного променя на поверхню наносяться лінії. Відповідно до цієї розмітки проводиться кладка.

Принцип роботи та основні характеристики

Лазерные уровни

Лазерний рівень – інструмент, який продукує яскравий промінь. Він формується у вигляді роботи спеціальних діодів. Механізм вперше почали використовувати у військовій справі. Після низки адаптацій він став допомагати будівельникам та медикам.

Найкращий прилад складається із пластикового корпусу. Для додаткової фіксації вставлені гумові вкладки. Вони запобігають проникненню пилу та бруду всередину корпусу. Лазерний рівень стане в нагоді на будівельному майданчику. Його також можна використовувати у побуті.

Прилад ідеально підходить для дому. Користувачі відзначають такі переваги:

  • Лазерний рівень має мінімальну похибку.
  • Лінія добре видно, тому не виникає проблем при нанесенні розмітки.
  • Побутовий прилад має невеликий розмір та зручно зберігається у футлярі.
  • На 3 площині поширюються промені відразу після включення апарату. На обчислення не потрібно витрачати багато часу.
  • Для виконання розмітки не потрібні спеціальні навички.
  • Обслуговування може здійснюватись однією людиною. Йому не потрібна додаткова допомога.

На сьогоднішній день лазерний рівень є сучасним нащадком рулеток. З його допомогою вдається швидко нанести вертикальні та горизонтальні лінії. У цьому досягається високий рівень точності. При виборі конкретної моделі рекомендується звернути увагу на майбутню сферу використання та технічні характеристики.

Різновиди та типи

  • Пухирцевий рівень використовується в нашій країні давно. За його допомогою вдається створити рівну поверхню. Недолік полягає у необхідності вести розмітку самостійно. Процес проходить довго та має високу похибку.

Пузырьковый уровень

  • Дальномір - лазерний рівень із простою конструкцією. Його часто використовують для стін у побутових умовах. Він також відомий під назвою нівелір.

Дальномер лазерный

  • Статичні будівельники використовуються для створення ліній та осей. Це два прилади, які допомагають проводити ремонт швидко та якісно.

Статические построители

  • Ротаційний будівельник вважається універсальним. Це рівень 360 градусів. Його можна використовувати на поверхні будь-якого типу. Такі пристрої найчастіше використовують професійні будівельники. У побутових умовах його вартість складно окупити повною мірою.

Ротационный построитель

 

Побудовачі ліній

Построители линий

Як вибрати лазерний рівень правильно багато в чому залежить від очікуваного ефекту. Наприклад, крослайнери випускають промені у статичному стані. Для їхнього формування світло проходить через спеціальну призму і відображається на поверхні стіни. Будівельні моделі можна без проблем крутити навколо своєї осі. Максимальна дальність розмітки – 20 м. Якщо необхідно збільшити параметр, то рекомендується додатково використовувати спеціальний приймач. Важливе значення має потужність світлодіода. Завдяки їй конструкція зможе поширювати промені одразу в кількох напрямках. Мультипризменний варіант пристрою поширює їх відразу в декількох напрямках. Хрест вдається отримати завдяки перетину вертикальних та горизонтальних ліній.

Побудовачі осей

Построители осей

Лазерний рівень, що працює за принципом точкового лазера. Людині потрібно знати, як вибрати напрямок для подальшої розмітки. Перевага полягає в тому, що лінія проглядається яскраво навіть за сонячного світла. Пристрій підходить для роботи на вулиці або в приміщеннях із великою квадратурою. З моделлю працювати комфортно і вдається досягти великої результативності процесу. Рівень самовирівнювання може мати від трьох до п'яти променів. З його допомогою створюється проекція під час розмітки та проектування каркасів, поверхів та інших елементів будівлі. Лазерний рівень для комфортного використання слід купувати у комплекті зі штативом.

Ротаційні будівельники, що створюють площину

Ротационный уровень

Як вибрати лазерний рівень для створення площини? Оптимальним рішенням вважається використання ротаційного постачальника. У період будівництва будинку неможливо обійтися без потужної призми, що обертається. Перевага також полягає в дальності та високій точності апарату. За обмежений час вдається розмітку на великій площі. Такий лазерний рівень застосовується для перевірки площини стіни, що несе. Промінь також може бути направлений у зеніт. Додатково слід відповісти питанням, який прилад визначає різницю між висотами. Ротаційні будівельники можуть легко впоратися з таким завданням. Цифровий варіант гарантує результат протягом короткого часу. При цьому будівельнику на процес не доведеться витрачати багато часу. Лазерний рівень даного зразка не вимагає придбання додаткових пристроїв для ведення робіт. Приймач може збільшити дальність променя до 400 метрів. Користувач може також самостійно регулювати швидкість обертання. Як вибрати показник залежить від потрібної розмітки. Наприклад, для стелі можна використовувати стандартні налаштування

Поради щодо вибору

Лазерний рівень прослужити довго, якщо дізнатися у фахівців, як правильно вибрати інструмент. Вони мають великий досвід у цій галузі та знають нюанси процесу. Перевірка експлуатаційних властивостей буде вдалою лише якісного апарату. Як вибрати лазерний рівень:

  • Насамперед слід звернути увагу, на який відсоток пристрій дає похибку. Оптимально, якщо дана величина не перевищуватиме 3 мм. Для точного результату слід використовувати ротаційний лазерний рівень.
  • Важливе значення має дальність дії. Прилад повинен дозволяти зробити розмітку в будь-якому приміщенні, всередині яких планується проводити ремонтні роботи. Для збільшення дальності існують спеціальні приймачі.
  • Як працюватиме лазерний рівень, написано у його технічних характеристиках. З інструкцією рекомендується ознайомитись перед початком експлуатаційного процесу.
  • Проаналізувати потрібно довжину хвилі, потужність та клас. Завдяки цьому вдасться підібрати оптимальний для даних умов лазерний рівень.
  • Фахівці радять купувати лазерний рівень, що самовирівнюється. Граничний кут повинен знаходитися в діапазоні від 3 до 5 мм. Пристрій ідеально підходить для роботи на схилах.
  • Лазерний рівень залежить від джерела живлення. Якщо його потужність недостатня, доведеться постійно робити перерви для підзарядки.

Лазерний рівень – інноваційний пристрій, який суттєво спрощує будівельні та монтажні роботи. При його виборі потрібно приділити увагу потужності та площинам, у яких продукується промінь. Виробники пропонують широкий асортимент моделей. Клієнт гарантовано зможе підібрати потрібний екземпляр.

    Відгуків: 0 / Написати відгук
Написати відгук
Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано            Добре
0
0