050-599-36-10
097-936-04-95

Багатофункціональність ручної мотокоси

У ще не зовсім далекі часи для догляду за галявиною біля будинку була потрібна газонокосарка. Габаритний і важкий агрегат був не такий зручний, як хотілося, але загалом добре справлявся зі своїм завданням. Однак не скрізь можна було користуватися ним. Інша справа – сучасна мобільна мотокоса. Вона легко дотягнеться до будь-якого кута на ділянці. Але найголовніша перевага тримера, що він за допомогою знімних насадок швидко підвищує свою функціональність.

Многофункциональность ручной мотокосы


Зміст:

  1. Особливості апаратів для косіння трави
  2. Різновиди застосування мотокоси
  3. Бензокоси на колесах
  4. Снігоприбиральна насадка
  5. Бензокоси з культиватором
  6. Насадка пила
  7. Насадка кущоріз
  8. Насадка Лодковий мотор
  9. Насадка повітродувка
  10. Насадка редуктор
  11. Насадка аератор газону
  12. Насадка насос
  13. Насадка кромкоріз
  14. Насадка дриль
  15. Насадка щітка та валик
  16. Висновок

Особливості апаратів для косіння трави

Існують електричні моделі косарок, але фермерського господарства більше підходять карбюраторні аналоги. Цінуються вони через свою автономність та більшу продуктивність. Купують бензокосарку, як правило, для косьби сіна. На неї встановлюється різна товщина волосіні, яка служить ножем. Причому купити волосінь можна в будь-якому інтернет магазині, що продає запчастини на китайські моделі чи зразки українського виробництва.

Пристрій можна умовно поділити на три частини:

  • двигун;
  • система управління;
  • приводні деталі.

У багатьох конструкціях найбільш поширений двотактний двигун внутрішнього згоряння (ДВЗ). Він економічніший, оскільки з бензобака надходить не чисте паливо, яке суміш. У бензин додається масло 2т, яку спеціально випускають для бензопил. Існують 4-х тактні зразки, але менше затребувані.

Багато фермерів не знають, яку модель тримера вибрати. Оскільки агрегат здатний в одній особі виконувати роль безлічі необхідних господарстві інструментів, необхідно при покупці дізнатися, які насадки до бензокоси можна прикріпити. Це визначить її вибір.

Різновиди застосування мотокоси

Переваги агрегату зі знімними насадками перед звичайною косою незаперечні. Насамперед це багатофункціональність та висока ефективність при роботі. Причому прилад відрізняється простотою у використанні та догляді.

Усі господарські відносини виконуються з відмінною якістю, і навіть високої швидкістю обробки. Це відчутно заощаджує витрачений час. До того ж можливе застосування не лише на великих та відкритих ділянках. Агрегат легко впоратися з роботою на клумбі, у квітнику та навіть у теплиці. На відміну від деталей на мотоблок, ціна насадок на триммер характеризується помірністю. А все підвісне обладнання має високу надійність та тривалий експлуатаційний термін. Але існують і недоліки.

Найголовнішим є збільшена маса деяких пристроїв. До того ж, деякі насадки не можна притискати до землі. Це може призвести до швидкої поломки. Через це керування приладом дещо ускладнюється. Але, як правило, дорослий чоловік досить легко справляється із агрегатом. В окремих випадках спостерігається підвищення вібрації.

Щоб зрозуміти наскільки великі всі плюси та мінуси, необхідно детальніше розглянути кожну насадку.

Бензокоси на колесах

 Бензокоса на колесах

Ходові ролики допомагають у переміщенні агрегату дільницею і знижують навантаження навіть двоплечний ремінь, у якому апарат вішається на оператора. Великий діаметр колеса забезпечує гарне зчеплення і дозволяє легко проходити пухкий ґрунт. У цьому рух не гальмується, а ведеться досить плавно.

Даний пристрій на колесах добре сумісний з повітродувкою, а також у зборі з валиком або підмітальною щіткою. Завдяки використанню насадки вся робота виконується з комфортом та займає набагато менше часу.

Існує невелика модифікація як опорного колеса. Ця насадка дозволяє виставити необхідну висоту зрізу трави. Оброблений газон матиме ідеальний вигляд. Сумісна з деякими видами кромкорізу.

Снігоприбиральна насадка

 Снегоуборочная насадка

Спеціальна щітка дозволяє розчистити територію від снігу. При цьому він відкидається убік на невелику відстань. Але продуктивність насадки залишає бажати кращого. Відгуки користувачів говорять, що для збирання снігу краще використовувати спеціалізований інструмент. Оскільки підняти ККД можна, але лише за втрати зручності у роботі.

Бензокоси з культиватором

 Бензокоса с культиватором

Ґрунтова фреза потрібна щоб розпушити ґрунт на клумбах та невеликих грядках. Гарна біля дерев та кущів. Конструкція насадки не дозволяє їх пошкодити. Але є проблема при використанні. Якщо грунт твердий, то ножі насадки культиватора тільки дряпатимуть поверхню. Це пов'язано з тим, що маса пристосування дуже мала і навіть за оптимальних умов торкнеться тільки верхній шар грунту.

Насадка пила

Насадка пила для мотокосы

Пристосування застосовується для видалення сучків та непотрібних гілок дерев, що розташовані на великій висоті. По суті це професійна бензопила, що дістає на висоту до 3,5 метрів від землі. Зріз виходить, як у звичайної ножівки і при цьому не страждають на інші ділянки дерева.

Насадка кущоріз

 Насадка кусторез для мотокосы

Діє за принципом ручних садових ножиць. Ними можна підстригати живоплот. Конструкція дозволяє навіть виконувати фігури з чагарника. Для зручності насадка комплектується парою гнучких валів різної довжини, що зручно за різних обставин.

Насадка "Човниковий мотор"

 Насадка

Потужність бензотримера дозволяє використовувати його як мотор для човна. Підійде як для гумової, так і металевої або дерев'яної, якщо висота транця не перевищує 0,36 метра. Човновий двигун управляється за допомогою окремого важеля, на якому встановлюється ручка газу. Пристрій здатний покрити великі відстані, оскільки палива у бачку вистачає на довго. Окремо встановлений стартер забезпечує гарне запалювання.

Повітродувка

 Насадка воздуходувка для мотокосы

Потік повітря, що виробляється насадкою, досить сильний щоб здувати опале листя та інше легке сміття. Прилад кріпиться на двоплечовому ремені, придуманому для зручності оператора. Крім цього ранцевий інструмент добре видаляє пил і після його використання трава на газоні набуває надзвичайної свіжості.

Редуктор

Цей привід дозволяє встановлювати двигун коси на велосипед або інший засіб пересування. Знижувальний редуктор зменшує обороти вп'ятеро. У цьому контролюється передатне число. Прилад, обладнаний електростартером, перетворює двоколісну машину на мопед. Причому це коштує відносно дешево, якщо порівнювати з покупкою нового транспортного засобу.

Аератор газону

 Насадка аэратор газона для мотокосы

Розпушування ґрунту за допомогою цього диска дозволяє повітря проникати глибоко під землю. Це сприяє кращому вбиранню води під час поливу і, як наслідок, відмінному зростанню газону. Пристосування позбавляється від утоптаного шару землі або після дощу, що злежався, і відновлює повітропровідність грунту.

Насос

 Насадка насос для мотокосы

Тим, у кого на ділянці є криниця або басейн, дуже нагоді насос. Завдяки цьому пристосуванню двигун у зборі з поршневою легко перетворюється на водяну помпу. За допомогою неї можна перекачувати великі обсяги води та поливати город у посушливий час.

Кромкоріз

Насадка кромкорез для мотокосы

Цей інструмент потрібний для створення рівного краю газону. Якщо він росте вздовж тротуару або палісадника, то пристосування вирівняє краї краю. Здібно створити гарну облямівку у квіткової клумби.

Дриль

 

Хоча двигун у приладі крутить не електрична котушка, у нього не менша ефективність при роботі. Якщо патрон для свердла закріпити на валу через спеціальний редуктор, то вийде потужний дриль. Головне зібрати конструкцію правильно.

Щітка та валик

 

Інструменти з гуми з високою продуктивністю можуть підмітати садову доріжку та прибирати скошену траву з газону. Захисний кожух, закріплений на розбірній штанзі, не дозволяє сміттю та пилу розлітатися на всі боки. А використання опорного колеса та плечового ременя робить виконання роботи комфортним.

Висновок

 Завдяки різноманітним насадкам, які можуть встановлюватися на один агрегат, останній набуває широкої багатофункціональності.

Мотокоса по черзі перетворюється на окремі інструменти:

  • Культиватор
  • Снігозбиральний комбайн.
  • Аератор.
  • Мотор для човна.
  • Редуктор.
  • Повітродувку.
  • Водяний помпу.
  • Кромкоріз.
  • Бензопилу.
  • Садові ножиці.
  • Дриль.
  • Щітка для збирання.
  • Мототяпку.

Розмірковуючи, як вибрати найкращу модель для дому, потрібно звернути увагу, за порадою експертів, на німецьку якість. Дані зразки відрізняються гарною надійністю та відносно невисокою вартістю. До того ж, можна замовити модель бензокоси, яка має ремкомплект. Власники таких інструментів стверджують, що в порівнянні з мотоблоками, вони коштують відносно недорого, а їх характеристики мало чим поступаються ефективності.


Статті на подібну тему:

Як вибрати мотокосу?

Що вибрати культиватор чи мотоблок – конструктивні відмінності


    Відгуків: 0 / Написати відгук
Написати відгук
Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано            Добре
0
0