050-599-36-10
097-936-04-95

Перфоратори: робимо правильний вибір

Зміст:

  1. Основні різновиди інструменту
  2. На що звертати увагу, вибираючи модель?
  3. Про оснащення
  4. Які ще поради дають покупцям?
  5. Про кращі моделі перфораторів
  6. Про професійних перфораторів
  7. Висновок

Перфоратор стає одним із найнеобхідніших інструментів під час ремонту. Працювати стало легше та комфортніше, коли з'явився подібний інструмент. Подібні пристрої продаються на ринку у величезному асортименті, тому й не так просто вибирати перфоратор.

Основні різновиди інструменту

 

Перфоратор электрический

Залежно від функціоналу, моделі перфораторів, що випускаються, можна розділяти на три види.

Технічні параметри та сфера застосування – ось основні характеристики, на які потрібно спиратися. Від цього залежить, що краще для конкретного користувача – ударний дриль чи перфоратор.

  • Для свердління отворів з невеликим діаметром усередині бетону застосовується однорежимний різновид інструменту. Ще вона отримала назву дюбельника. Пристрій не може виконувати операції на інших режимах. Усього існує три класи моделей, включаючи легкі, середні та важкі.
  • Дворежимні різновиди інструментів також мають функцію свердління з ударом. Така група теж має три класи залежно від ваги. Краще придбати середній варіант.
  • Розширення функціоналу – причина, через яку моделі трирежимного типу підходять для використання вдома. Такі перфоратори стають заміною для звичайних дрилів, створюють отвори металевих, дерев'яних поверхонь з однаковим результатом.

Тип приводу також впливає на те, як вибрати перфоратор:

  1. Бензинові.
  2. Пневматичні.
  3. електричні.

На що звертати увагу, вибираючи модель?

Обсяг, складність робіт, сфера застосування – ось від чого залежить, яку модель варто вибирати в тому чи іншому випадку. На підставі подібних факторів, моделі можуть мати різні технічні характеристики. Вони допоможуть зрозуміти, як вибирати інструмент.

450-2000 Вт – стандартна потужність більшості моделей, представлених на ринку, в інтернет-магазині – зокрема. 900 Вт – показник максимум. За розв'язання дрібних завдань побутового характеру вистачає 700-900 Вт. 1500 Ватт потрібно під час свердління товстих стін, позбавлення кахлю на поверхні. Професійним інструментам надають перевагу, якщо використання здійснюється на регулярній основі.

Сила удару відображає, скільки енергії йде до оброблюваної поверхні. Залежно від цього легко визначити ефективність та швидкість, з якою проводяться роботи для того чи іншого об'єкта. 2,6-4,5 Дж - відмінний варіант для застосування у побуті. Максимум показників – 20 Дж.

Кількість режимів теж відноситься до функцій, вартих уваги. Наступні режими підтримуються перфораторами під час домашнього використання:

  • Удар. Це функція відбійного молотка.
  • Свердління з ударом.
  • Свердління.

Найкращий – це трирежимний варіант, він завжди буде актуальним для домашнього господарства.

Про оснащення

 

Набор для перфоратора

Оснащення організує обробку твердих матеріалів. Сюди входять хвостовики, бури, зубила, коронки, адаптери. Вибираються залежно від умов експлуатації.

Які ще поради дають покупцям?

 

Швидкість обертань, ударів показує, скільки рухів відтворюється протягом конкретного часу. Різні моделі мають показник від 230 до 2300 оборотів за хвилину. 1000-1500 оборотів – достатній рівень, коли йдеться про домашнє використання. 4000-5000 ударів за хвилину – частотний стандарт за подібних обставин.

Один із патронів таких типів ставиться у більшості перфораторів:

  1. SDS+.
  2. SDS Max.

На моделях з побутовим призначенням встановлюється саме перший різновид. Його можна застосовувати разом із буром на 16 мм. Застосування літерного поєднання SDS є характерним для інструментів професійної групи.

Краще вибирати перфоратори для реалізації хоча б однієї з додаткових функцій:

  • Бур не заклинює завдяки наявності спеціальної муфти.
  • Стопор біля вимикача.
  • Антивібраційна система.
  • Кнопка перемикання швидкостей. На фото її легко знайти.

Про кращі моделі перфораторів

 

 

Bosch GBH 2-26 DFR

 

 Bosch GBH 2-26 DFR

Відповідно до повідомлень виробника, модель створена для професіоналів. Постачає електродвигун з потужністю до 800 Ватт, обертів протягом хвилини виходить 900. Пристрій потрапив до рейтингу перфораторів завдяки іншим додатковим можливостям:

  1. Функція реверсу.
  2. Електронне регулювання.
  3. Коли режим перфоратора включений, по робочій поверхні наноситься до 400 ударів на хвилину.

Пристрій поєднує функціональність дриля і шуруповерта. Комплект продається також із перехідником для звичайних свердл. Допускаються 26-міліметрові бури.

Ручний інструмент – незамінний помічник для громадян, які часто виконують дрібну побутову роботу. Інструмент рекомендується як приватним майстрам, і професіоналам. Але за необхідності збільшити потужність від приладу краще відмовитись. І така робота не доставить проблем, окрім зменшення експлуатаційного терміну.

 

Makita HR2470

 

Makita HR2470

Трьохрежимний перфоратор для дому, з універсальним значенням. Підходить, таке

б обробляти бетон, цеглу, інші подібні матеріали. Ергономічне виконання ручок сприяє максимальному поглинанню вібрації. Використовувати її буде однаково зручно правшам та шульгам.

Характеристики для побутової техніки матимуть такий опис:

  • Робочий режим стандартно передбачає 4500 ударів по поверхні за хвилину.
  • 1100 оборотів за хвилину – швидкість обертання.
  • Електричний двигун, 780-ватний.

AEG KH 24 XE

 

AEG KH 24 XE

 Перфоратор цей – середньої потужності, на 720 Ватів. Комплект продається із патронами SDS Plus. Сумісний із бурами, що мають 24-міліметровий діаметр. За хвилину двигун здійснює 1500 оборотів. Є регулювання, зворотний хід. Що це легко розібратися.

Одне з найкращих рішень – придбати пристрій цієї серії. Головне – не перенапружувати будівельний прилад надто важкими роботами.

Про професійних перфораторів

 

Такі рішення підходять тим, хто планує заробляти гроші, займаючись ремонтом різних приміщень. Зокрема, якщо доводиться щодня стикатися з такими видами робіт:

  1. Розробка канавок, куди вміщується електропроводка.
  2. Свердління коронок.
  3. Пробивні роботи з стінових отворів.
  4. Створюється отвір у бетон.

При виборі пристроїв спираються на кілька головних критеріїв, серед яких співвідношення між ціною і якостями, місце в рейтингу. Важлива здатність за будь-яких обставин справлятися з основною функцією. Догляд за перфоратором не повинен вимагати серйозних умов.

Makita HR5001C

 

Makita HR5001C

Пристрій перфоратора включає 1500-Ватний електродвигун. Працює разом із бурами, що мають 500-міліметровий діаметр. За потреби додаються 160-міліметрові коронки. 17,5 Дж у результаті дорівнює сила удару. Два основні режими, які можна використовувати під час експлуатації – дроблення, свердління з ударами. Електронними механізмами регулюють кількість обертів. Окрема система механічно перемикає швидкості, відповідає за плавний запуск. Режим свердління має інший принцип роботи.

Наявність D-подібної ручки в комплекті стає головною відмінністю у сенсі ергономіки.

Надійність та стабільність роботи перевірена великою кількістю покупців, для яких головне – побутове використання.

Bosch GBH 8-45 DV

 

Bosch GBH 8-45 DV

Модель з механізмом, що захищає від вібрацій, що надає подвійну дію. 1500 Ватт – двигун із такою потужністю справляється з будь-якими діями. При коронках діаметр отворів – 125 мм, а ударна сила – 12,5 Дж.

Бур не заклинює завдяки додатковому захисту, який має пристрій. Звертати увагу на це також потрібно.

Висновок

На прилавках магазинів можна зустріти не лише побутову, а й професійну техніку. Залишається лише наперед зрозуміти, яка модель має функціонал, достатній для конкретних умов експлуатації та даного користувача. Не варто боятися ставити додаткові запитання спеціалістам із магазинів. І ще краще – цікавитись наявністю документів, що підтверджують продаж якісного обладнання. Тоді й питань буде менше, як і надалі проблем.

    Відгуків: 0 / Написати відгук
Написати відгук
Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано            Добре
0
0