050-599-36-10
097-936-04-95

Рейтинг найкращих садових пилососів. ТОП 10


Зміст:

  1. Види моделей садових пилососів
  2. На що орієнтуватися під час виборів
  3. Рейтинг найкращих моделей
  4. Iron angel BV 2800
  5. Grunhelm VB-28
  6. Patriot Garden BV2000E
  7. Black Decker GW2500
  8. Stiga SBL 260 Н
  9. Садко БЛВ-260
  10. Vitals Master LP 43100a
  11. Ikra Mogatec BLS 31
  12. Husqvarna 125 BVx
  13. Oleo-Mac BV 162
  14. Порівняльна таблиця за основними характеристиками

Садовий пилосос – корисна побутова техніка для прибирання сміття на присадибній ділянці, терасі, доріжках саду. Вуличний пилосос для листя допоможе позбавитися від опалого листя, скошеної трави, садового сміття. Виробники пропонують великий асортимент техніки для догляду за прибудинковою територією, від повітродувки побутової електричної до вуличних пилососів для збору сміття.

Садовые пылесосы. ТОП 10

Види моделей садових пилососів

Як правильно вибрати садовий пилосос, на які технічні характеристики потрібно орієнтуватися.

Класифікація повітродувок, садових пилососів.

Розрізняються:

  1. По типу двигунів: електричний, бензиновий.

 Повітродувка електрична.

Поділяються на акумуляторні, що працюють від мережевого кабелю. Повітродувка акумуляторна, що відрізняються невеликими габаритами, призначені для прибирання обмеженої території (до 2 соток). До переваг належить: компактність, невелика вага, мобільність. До недоліків: - обмежений термін роботи (до 1 години); невелика потужність видуваного потоку повітря (30-60 метрів за секунду). Зібране повітродувкою сміття потрібно прибирати вручну, оскільки відсутня функція пилососа. За функціональним призначенням - це повітродувка для збирання листя.

Мережеві повітродувки мають більш високу потужність повітряного потоку (від 50 до 90 метрів за секунду). Можуть працювати у 2 функціях: повітродувки та садового пилососу. У другому випадку додатково комплектуються обладнанням для збирання сміття, насадками для пилососу. Площа ділянки, що обробляється, розширюється до 6 соток. Потік повітря варіює від 50 до 90 метрів в секунду. Переваги: ​​універсальність; велика площа ділянки, що обробляється, відносно невелика вага. Недоліки: залежність від мережевого кабелю (подовжувача). Це пилосос для саду; прибирання доріжок, тераси; збирання листя, трави.

Повітродувка бензинова.

У порівнянні з електричними садовими повітродувками, пилососами коштують дорожче. Працюють автономно, у них вища потужність, отже, більша територія обслуговування. До недоліків слід віднести високий рівень шумності; важчий за електричні садові пилососи; ручний привід для запуску. До категорії "бензинова вітродуйка, садовий пилосос" входять професійні моделі. Вони здатні не тільки прибирати великі території, а й переробляти дрібні гілки, садове сміття, шишки. Сюди ж відносять професійні повітродувки для збирання снігу. Ціна бензинових садових пилососів вища. Дорогі професійні моделі мають металеву крильчатку. Садовий пилосос із подрібнювачем здатний переробляти сміття, окремі дрібні неорганічні деталі. Мульчовані садові відходи є сировиною для компостного добрива. Потужні повітродуйки входять в топ рейтинг садових пилососів.

  1. За типом конструкції.

Розрізняють:

  • ручні повітродувки;
  • ранцевого типу;
  • колісні садові пилососи.

Ручної вітроди для листя випускають тільки акумуляторного та мережевого типу. Бензинові включають усі типи конструкцій. Найбільш продуктивні види – бензопилососи для листя колісного типу. Їх застосовують для професійного збирання великих площ, парків, скверів. Вуличні пилососи для збирання сміття використовують муніципальні комунальні органи.

  1. Продуктивність.

Прилад для здування листя, садовий пилосос оцінюють не за потужністю двигуна, а за швидкістю повітряного потоку. Для повітродувки побутової електричної, призначеної для збирання листя, трави достатньо від 80 до 90 метрів за секунду. Більш потужні садові пилососи для листя призначені для збирання та дрібного садового сміття. До рейтингу топ 10 входять саме такі моделі.

На що орієнтуватися під час виборів

Перш ніж купити садовий пилосос, необхідно визначитися, яка продуктивність побутової техніки необхідна.

Орієнтуються на такі параметри:

  • площа території;
  • категорія сміття, що прибирається;
  • хто користуватиметься і з якою метою.

Ручні акумуляторні повітродуйки, мережеві садові пилососи призначені для невеликих присадибних територій. Вони легкі, з ними впорається жінка, підліток. Бензинові можна умовно поділити на побутові та промислові. Перші підходять для очищення території від листя, скошеної трави, дрібних гілок, шишок на домовій території більше 6 соток. Професійні моделі нерентабельно купувати для приватного будинку через високу вартість. Призначені для роботи в громадських місцях. Зокрема моделі колісного типу з металевою крильчаткою для подрібнення сміття здатні переробляють і дрібне побутове сміття.

Серед лідерів — садові пилососи Бош, а також найкращі європейські вітчизняні виробники.

Рейтинг найкращих моделей

До рейтингу топ 10 садових пилососів за відгуками споживачів входять.

Iron angel BV 2800

Садовый пылесос Iron angel BV 2800

 Мережевий садовий пилосос із двома функціями повітродуйки та всмоктування. На корпусі розташована ручка, мережевий кабель (220В). Важіль для запуску двигуна, регулятор обертів, перемикач режимів (нагнітання, всмоктування). Від рукоятки йдуть дві пластикові труби, на повітродуйку та режим пилососу. На кінці розташовані коліщатка.

Переваги:

  • універсальний;
  • легкий, мобільний;
  • міцний пластик;
  • укомплектований ременем для фіксації на плечі, мішком для сміття (45 літрів);
  • прийнятна ціна;
  • є подрібнювач.

Серед недоліків – обмежений радіус дії мережного кабелю.

Популярна модель, що користується попитом, входить у топ 10 моделей.

Grunhelm VB-28

Садовый пылесос Grunhelm VB-28

Мережевий садовий пилосос, принцип пристрою, комплектації подібний до Iron angel BV 2800. Має всі переваги аналога. Серед додаткових переваг виділяють зручний фіксатор мережевого шнура. Але на відміну від Iron angel на 5 літрів менше мішок для збирання садового сміття.

Серед головних недоліків зазначають, що в процесі роботи необхідно постійно утримувати кнопку живлення від мережі.

Patriot Garden BV2000E

Садовый пылесос Patriot Garden BV2000E

Відмінність цієї моделі від Iron angel BV 2800 та Grunhelm VB-28 в тому, що в окремій комплектації додаткових деталей для роботи в режимі пилососа (ремінь, мішок для сміття). Відповідно, сопло у нього одне, а 2. Такий пристрій зручно з практичної точки зору, вибирають потрібну функцію. У режимі роботи побутовий прилад не обтяжений зайвими деталями. До переваг належить потужні сталеві ножі для подрібнення сміття. Модель коштує недорого, входить до затребуваних за рейтингом продажів. Відзначають низький рівень шуму апарата.

Black&Decker GW2500

Садовый пылесос Black&Decker GW2500

Входить до рейтингу мережевих садових пилососів входить Black&Decker GW2500. Компактна модель з одним соплом із додатковою комплектацією для режиму всмоктування. Від аналогів відрізняється вищою потужністю (2500 оборотів) і меншою вагою (3,2 кг), тому входить у топ 10 найкращих мережевих моделей. Справляється не тільки із садовим сміттям, а й дрібним побутовим.

Серед недоліків зазначають відсутність фіксатора мережного кабелю.

Stiga SBL 260 Н

Садовый пылесос Stiga SBL 260 Н

Компактна легка (3,2 кг) модель бензинового садового пилососу із зручною рукояткою та додатковою комплектацією (режим всмоктування). Модель швейцарського виробника відрізняється високими якісними показниками, надійністю (гарантія від виробника 60 місяців). Метод гасіння вібрацій полегшує роботу. Гострі металеві ножі мульчують садові відходи на дрібні частки. Ціна дещо вища, ніж у аналогів, але якісні характеристики впливають на популярність цієї моделі.

Sadko BLV-260

Садовый пылесос Sadko BLV-260

Компактний бензиновий садовий пилосос. Важить 5,5 кг. Бензинові агрегати зручні тим, що працюють автономно протягом кількох годин. Потужна металева крильчатка подрібнює дрібно садове сміття (1 до 10). Конструкція дозволяє прибирати листя у важкодоступних місцях. Модель оснащена захисним пристроєм, який запобігає запуску двигуна, якщо відкрита пластикова кришка ножів.

Vitals Master LP 43100a

Садовый пылесос Vitals Master LP 43100a

Бензиновий садовий порохотяг для обробки великих територій. Важить 8,2 кг, оснащений зручними широкими ременями з прокладками-амортизаторами. Корпус металевий, система управління знаходиться на ручці, не потрібно зайвий раз знімати апарат. Легко запускається завдяки системі підкачування праймер. Економічно використовує пальне, напівпрозорий бак дозволяє відстежувати процес витрати. Повітряне охолодження не дозволяє перегріватись двигуну. Встановлено систему автоматичного змащення. Всі ці переваги, разом із виваженою ціною, виділили апарат у категорію кращий садовий пилосос 2017 року. Гарантія 3 роки.

Ikra Mogatec BLS 31

Садовый пылесос Ikra Mogatec BLS 31

Німецька компактна бензинова модель. Переваги: низька вібрація автоматично регулюється потужність. Компактна, досить легка модель (6,47 кг). У відгуках зазначають надійність агрегатів. Працює до 3 років без заміни олії на будь-якому типі бензину. Зручна рукоятка із системою управління.

Основний недолік - знятий із виробництва.

Husqvarna 125 BVx

Садовый пылесос Husqvarna 125 BVx

Повітродувка та садовий пилосос Хускварна, американського виробника - легкий (4,35 кг), маневрений апарат. Маючи компактні розміри, бензиновий агрегат може обробляти значну площу. Легко запускається завдяки системі Smart Star. Два види насадок, з плескатою і круглою трубою. Комплектація дозволяє проникати у важкодоступні місця, покращує продуктивність. Легко розуміється, трансформується. Деталі укладаються у спеціальні захисні чохли.

Oleo-Mac BV 162

Садовый пылесос Oleo-Mac BV 162

Потужна повітродувка-пилосос ранцевого типу від італійських виробників. Належить до категорії професійної побутової техніки, здатний обробляти великі площі. Серед аналогів даної категорії з об'ємом бака більше 2 літрів відзначають його відносну легкість (9,4 кг). Корпус виготовлений з полегшених сплавів. Низька вібрація апарату. Збільшений повітряний фільтр робить комфортнішою роботу в умовах підвищеної запиленості.

Порівняльна таблиця за основними характеристиками

Модель

Тип двигуна

Об'єм повітряного потоку (м. куб./год)

Потужність двигуна (Вт)

Iron angel BV 2800

 

мережевий

800

2800

Grunhelm VB-28

 

мережевий

601 — 1200

2800

Patriot Garden BV2000E

 

мережевий

601 — 1200

2000

Black&Decker GW2500

 

мережевий

625

2500

Stiga SBL 260

 

бензиновий

470

0,75 кВт

Sadko BLV-260

 

бензиновий

600

0,97 кВт

Vitals Master LP 43100a

бензиновий

1008

2/2,7 кВт

Ikra Mogatec BLS 31

 

бензиновий

720

1 кВт

Husqvarna 125 BVx

 

бензиновий

798

0,8/1,1 кВт

Oleo-Mac BV 162

бензиновий

1200

3,3/4,5

Статті зі схожою тематикою:

ТОП 10 снігоприбиральників: рейтинг найкращих моделей 2018-2019

ТОП 10 ланцюгових електропил

Топ 10 бензопил: плюси та мінуси моделей

Що вибрати культиватор чи мотоблок – конструктивні відмінності

    Відгуків: 0 / Написати відгук
Написати відгук
Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано            Добре
0
0