050-599-36-10
097-936-04-95

Вибираємо обприскувач для саду та городу

Опрыскиватель садовый


Зміст:

  1. Конструктивні особливості
  2. Ручні
  3. Середні, що носяться на ремені
  4. Акумуляторні та бензинові
  5. Акумуляторні електрообприскувачі
  6. Бензинові
  7. Рейтинг обприскувачів для України
  8. Відео огляд

Під час роботи на дачі, саду чи городі без обприскувача ніяк не обійтися. Особливо він потрібен для підживлення або боротьби з шкідниками рослин. При виборі необхідно керуватися не ціною - скільки коштує, а його технічними характеристиками:

  • ємністю бака;
  • дальністю розприскування;
  • регулюванням форсунки, є чи ні;
  • подача та розпилення рідини вручну або за допомогою брандспойту.

Залежно від виду рослин, їх висоти дбайливий господар може мати кілька обприскувачів різної продуктивності. Де купити обприскувач для обробки дерев, якого він має бути виду, ручний помповий, а може бути з мотором? Ці та інші питання розглянемо нижче.

Конструктивні особливості

Конструкция опрыскивателя

У всіх обприскувачів одна й та сама конструкція. Це бак для рідини, насос, шланг подачі живильного розчину та форсунка. Насос може бути з ручним, електричним чи бензиновим приводом. Принцип його роботи може бути двояким:

  1. Насос нагнітає повітря та витісняє розчин із ємності.
  2. Насос безпосередньо забирає робочий розчин із бака та подає через шланг на форсунку.

Залежно від величини бака побутовий садовий розпилювач може бути ручним або підвішеним ременями на спині. Обприскувачі з об'ємом бака понад 20 літрів встановлюються на візках та транспортуються до місця експлуатації вручну.

Ручні

Опрыскиватель ручной

Вони відносяться до малих обприскувачів, відрізняються невеликою вагою, простотою конструкції та низькою ціною.

  • Помпові виконані у вигляді балона, на якому змонтований насос, що подає повітря. Розчин, що витісняється під тиском, розприскується через форсунку. Для зручності користування об'єм бака не перевищує 2-3 літри. Щоб регулювати факел рідини, що розбризкується, при обробці дерев або кущів треба відвернути або загорнути головку форсунки.
  • Насосні мають у своїй конструкції важіль, що рухається рукою, який, у свою чергу, рухає шток поршня. В результаті створюється тиск, який виштовхує рідину.

Незалежно від виробника принцип роботи малих обприскувачів однаковий у всіх типів. Їх використовують для обробки квітів, кімнатних рослин, смородини, жимолості та інших невеликих чагарників.

Середні, що носяться на ремені

Опрыскиватель ранцевый

Вони відрізняються значно більшим об'ємом, до 20 літрів, обладнані потужним ручним насосом, мають телескопічну штангу. Такі обприскувачі використовуються для обробки великих площ сільськогосподарських культур або садів. За робочу зміну вони можуть опрацювати кілька гектарів. Їх можна носити в руках чи за спиною. Деякі моделі мають ручний насос, який можна рухати, встановивши на землю. Ранцеві розпилювачі зручніші у роботі. Для збільшення тиску їх не треба знімати з плечей. Робочий однією рукою, хитаючи важіль може збільшити тиск та натиск.

Акумуляторні та бензинові

У фермерських господарствах із площами оброблюваних полів понад 5 гектарів доцільно використовувати обприскувачі з акумуляторним чи бензиновим приводом насоса. У обох типів є свої переваги та недоліки. Вони належать до професійного обладнання.

Акумуляторні електрообприскувачі

Опрыскиватель аккумуляторный

Для приведення в роботу насоса вони мають у своєму комплекті літійні акумуляторні батареї. Їх заряду вистачає на 2,5 - 4 години безперервної роботи. Відрізняються легкістю та зручністю в роботі. На відміну від бензинових, працюють безшумно. Для попередження засмічення форсунок застосовуються фільтри грубої та тонкої очистки рідини. Електричний насос може створювати тиск від 2 до 4 атмосфер.

Щоб забезпечити зручність у роботі і не витрачати час на регулювання факела в комплекті поставляються 3-4 знімні сопла. Це необхідно для точного дозування хімікатів, що розпилюються. Продуктивність коливається від 0,1 до 0,5 га. Єдиний недолік - це періодичний заряд акумуляторів або треба мати запасні.

Сфера застосування – це теплиці, городи, присадибні ділянки.

Бензинові

Опрыскиватель бензиновый

Вони значно продуктивніші за електричні. Промисловість випускає два види з нагнітанням повітря та плунжерним насосом. Потужність двотактних двигунів коливається в межах від 1 до 6 кінських сил. Для зручної роботи корпус із пластмаси відливається зручною ергономічною формою. Він кріпиться ременями до плечей та пояса.

Ці обприскувачі легко обробляють високі дерева заввишки 12 метрів. Радіус захоплення оброблюваної площі ділянки сягає 15 метрів.

Для зниження та регулювання кількості отрутохімікатів на одиниці площі у кожному комплекті передбачено кілька насадок. Максимальний тиск усередині камери може досягати 30 атмосфер. Це дозволяє створити потужний факел для обробки рослин та дерев у важкодоступних місцях.

Ранцеві бензинові обприскувачі випускаються з об'ємом бака до 15 літрів. Для обробки площ понад 5 гектарів використовуються агрегати на колесах.

Відео огляд


    Відгуків: 0 / Написати відгук
Написати відгук
Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано            Добре
0
0