050-599-36-10
097-936-04-95

Обираємо снігоприбиральну машину для дому: порада від експерта, рейтинг найкращих брендів

Природа ніколи не має поганої погоди, але взимку деякі господарі приватних будинків часто мають складність у очищенні ганку та сходів від снігу. Можна це зробити за допомогою лопати – ідеальне фізичне навантаження для організму. Але не кожна людина готова витратити сили і час на такий захід. Вирішення цієї проблеми полягає у застосуванні снігоприбиральної машини для дому. Давайте дізнаємося, як вибрати снігоприбиральник для дачі та на які критерії спиратися.

Конструкція снігоприбиральної машини

 Снегоуборщик схема

Снігоприбиральна машина вважається пристроєм, який очищає площу снігу. По конструкції це агрегат з гвинтом, що обертається, захоплюючим сніг. Проникаючи всередину пристрою, сніг викидається повітряним потоком у заданому напрямку. Перед тим як купити снігоприбиральну техніку потрібно зрозуміти її експлуатаційні особливості. Від них залежатиме правильний вибір агрегату.

Типи снігоприбиральної техніки

 Снегоуборочная машина

Агрегати поділяються на 3 групи:

  • одноступінчасті,
  • двоступінчасті,
  • триступінчасті.

Розглянемо перші дві основні групи:

 Одноступінчасті машини використовуються для очищення невеликих місць. Вони мають електричний або бензиновий двигун невеликої продуктивності і відмінно прибирають пухкий сніг. Запускати таку техніку потрібно спочатку власноруч, штовхаючи вперед. Перевага такої техніки в тому, що вона компактна, не займає багато місця, комфортна у використанні та легко очищає сніг у важкодоступних місцях. Жолоб та ківш одноступінчастих агрегатів найчастіше виробляються із стійкого до морозу пластику – надійного та бюджетного матеріалу. Завдяки цьому спрощується вся конструкція, що є перевагою для людей віком. Шнек може бути виготовлений з гумового металу або повністю з гуми. Це дозволяє отримати дбайливе очищення. Використовуючи таку техніку на приватній території, ви не завдасте шкоди вашим доріжкам, обробленим декоративною плиткою.

 Двоступінчасті снігоприбиральні машини мають складний механізм і створені для більш високих навантажень. Вони можуть самостійно пересуватись або за допомогою зусиль оператора. Перший варіант більш продуктивний і важкий, який легко прибирає льоду та сніг. Вам не доведеться докладати зусиль – лише спрямовувати техніку в заданий бік. Одноступінчасті машини викидають сніг на 5 метрів, а двоступінчасті – на 15 метрів.

Електричний чи бензиновий варіант

Ви вже зрозуміли, що домашній снігоприбирач – необхідний помічник. Давайте розберемося, який краще придбати: електричний чи бензиновий.
Електричний агрегат має перелік переваг перед бензиновим аналогом. Це вартість - електрична техніка коштує вдвічі дешевше, ніж бензинова. Електричні машини не займають багато місця, що дозволяє отримати комфорт під час зберігання.

Вартість бензинових аналогів вища, але це окупається. Адже це надійні та зносостійкі машини, які легко справляються з великою площею. Вони легко розгрібають величезну кількість заметів і кучугур, мають велику продуктивність і відрізняються своєю незалежністю - ніяких проводів і переносок.

Як вибрати снігоприбиральну машину?

 СнегоуборщикиЯкщо ви не знаєте, як правильно вибрати агрегат, то перше, що впливає на вибір – це потужність, тип мотора, матеріал шнека та жолоба для викидання снігу. Жолоб із пластику спрощує конструкцію, до нього найменше пристає сніг. Металевий дефлектор коштує дорожче, але стійкіший до механічних деформацій.

 Коробка механіка чи автомат

 Техніка для збирання снігу важить близько 70 кілограмів. Тому не стане зайвим гідропідсилювач керма, а також опція розблокування диференціалу. Суть такої опції полягає в тому, що якщо раптом ви захочете повернути техніку в одну із сторін, то одне із коліс блокується, і машина робить поворот на одному місці. Але таку функцію мають лише дорогі машини.


 Варіант є ідеальним доповненням. Його функція полягає в тому, що якщо ручку смикнути праворуч, то швидкість зросте, якщо вліво – спаде. Багато снігоприбиральні машини мають перемикач швидкостей. Зазвичай кількість передніх передач становить 4 або 6, а задніх – 2. Швидкості перемикаються лише у режимі зупинки снігоприбирача.

Електрозапуск або ручний

Ще один важливий нюанс – можливість самостійного ходу. Також техніка повинна мати додаткові опції – вона дозволяє отримати комфортну роботу. Деякі моделі мають підігрів ручок, фари, різні щітки та електростартер. Від цього залежить підсумкова вартість.

Гусеничний та колісний хід

Ще одним важливим нюансом при виборі є вид ходової частини. Адже така машина може мати не лише колісне пересування, а й гусеничне. Гусенична техніка стійка, легко пересувається на схилах та по люду. Снігоприбиральники на колесах можуть мати велику швидкість пересування, відрізняються маневреністю та коштують дешевше.

Рейтинг виробників техніки

Якщо ви хочете вибрати якісну техніку перевіреної фірми, нижче представлений рейтинг найкращих снігоприбиральників, яким найбільше довіряють користувачі. При виборі якісного агрегату багато хто покладається на популярного та надійного виробника. Найпопулярнішими є:

 Рейтинг продаж по брендам

  • Mtd
  • Honda
  • Al-ko
  • Stiga
  • Wolf-Garten
  • Hyundai
  • Patriot
  • Husqvarna
  • Canadiana

В інтернет-магазині ви можете придбати якісну та надійну снігоприбиральну машину відомої фірми за доступною вартістю. Менеджери допоможуть відповісти на питання, який найкращий агрегат для будинку підійде у вашому випадку, та уточнять деталі доставки.

    Відгуків: 0 / Написати відгук
Написати відгук
Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано            Добре
0
0