Закуски до пива: що подають із хмільними напоями
Освіжаюче слабоалкогольне пиво поєднується з багатьма стравами: від картопляних чіпсів до креветок у часниковому соусі. Одні вважають за краще купувати готові снеки, інші – mdash; готувати частування самостійно. Гурмани дотримуються простого правила: їжа має розкривати смаковий потенціал напою, а завдання хмільного — підкреслити особливості страви. У статті розповідаємо, з якими закусками поєднуються різні види пива.
Пшеничне
Світле пиво верхового бродіння відрізняється цитрусово-фруктовими нотами, пряними та хлібними відтінками, м'якою кислинкою. Напій має слабогазовану кремову текстуру і пишну піну. Приємні смаки гармонують із такими закусками, як:
- курячі крильця «Баффало» з гострим соусом;
- індійське овочеве каррі;
- фунчоза з морепродуктами;
- суші та роли;
- десерти з фруктовою начинкою.
На швидку руку можна приготувати тости з авокадо та крем-сиром. Як холодні снеки подають житні грінки з дипами і горішки Біг Боб у пряній глазурі.
Лагер
Світлі та темні табори — найпоширеніший вид пива. Нейтральні смаки та хмелеві аромати світлих напоїв поєднуються з м'ясними стравами: шашликами, рагу, копченими делікатесами. Морепродукти підкреслюють гіркі ноти пива, а свиняче кермо та мюнхенські ковбаски роблять легку текстуру більш насиченою. Темні табори з відтінками прянощів та карамелі подають із куркою каррі, копченою рибою, овочевими салатами, пікантними сирами, оливками.
Портер
Англійське пиво містить не менше двох видів солоду, дріжджі верхового бродіння та велику кількість хмелю. Смаку притаманні карамельні, шоколадно-кавові, солодові нотки. Чудовий напій із високою щільністю та густою консистенцією краще поєднувати з насиченими стравами: м'ясними пирігами, реберцями барбекю, тушкованою яловичиною, шоколадними десертами.
Ель
Бурштиновий ель відрізняється солодовими нотами, містить багато хмелю і має середню щільність. Смаки варіюються від легких фруктових до насичених шоколадних та гіркувато-деревних. Напій подають з різноманітними овочевими стравами та соусами зі свіжих томатів, оскільки їхня пікантна кислотність врівноважує вишукану насолоду елю. Бурштинове пиво поєднують із такими закусками, як:
- різотто з овочами;
- бургери з яловичиною;
- смажені морепродукти з часниковим соусом;
- спагетті болоньєзе;
- рататуй;
- мусака;
- пряні свинячі реберця.
Швидка закуска до пива — хрусткі чіпси з лаваша з тертим сиром. Для пікантності до страви додають улюблені спеції, наприклад, прованські трави з маркету Маудау.
IPA
У сучасній барній культурі IPA — один із найпопулярніших стилів крафтового пива. Сильно похмелений світлий ель відрізняється яскравим смаком та ароматом, часто з нотками цитрусових та тропічних фруктів. Поєднуйте напій із жирною рибою (скумбрією, лососем), яловичими стейками, соковитими бургерами, мексиканським тако із сальсою та гуакамоле.