050-599-36-10
097-936-04-95

Який мотоблок Weima краще вибрати?


Зміст:

  1. Вартість та комплектація
  2. Двигуна система
  3. Мотоблоки з бензиновим двигуном
  4. Мотоблоки з дизельним двигуном
  5. Мотоблок Weima серії WM 1100
  6. Мотоблок Weima серії WM 1000
  7. Багатофункціональність
  8. Навісне обладнання

Серед виробників техніки для роботи на присадибній ділянці мотоблок Вейма зайняв особливе місце. Завдяки власній науково-технічній базі, великій кількості запатентованих ідей, техніка від китайського бренду Weima набула величезної популярності більш ніж у 50 країнах та позитивних відгуків від задоволених користувачів.

Мотоблок Вейма

Вартість та комплектація

Незважаючи на те, що багато хто з упередженням ставиться до китайських товарів, виробник Weima міцно зайняв свою чималу нішу серед продукції для сільського господарства. Завдяки тому, що якість стабільно тримається на високому рівні, а ціна – на середньому, все більше покупців віддають перевагу мотоблоку Вейма.

Добротність використовуваного металу, якість складання сполучних вузлів, широкий модельний ряд і надійність готових агрегатів – все це робить мотоблок Вейма популярним товаром на ринку. Варто враховувати, що більш ніж 70% комплектуючих компанія виробляє на власних заводах під постійним контролем якості.

Стандартна комплектація при покупці нового мотокультиватора включає:

  • мотоблок у зборі;
  • основні колеса відповідного розміру;
  • фреза;
  • керівництво користувача.

Додатково можуть бути додані такі елементи:

  • сошник;
  • транспортувальні колеса;
  • акумулятор.

Адаптер, причіп, інше навісне обладнання Вейма купується окремо.

Глушник та ремінна передача закриті спеціальними захисними кожухами, що позитивно впливає на тривалість служби техніки, робить роботу безпечнішою.

Двигуна система

Двигатель на мотоблок Weima

Мотоблок Вейма обладнаний чотиритактним двигуном з повітряним охолодженням. Силові агрегати вибираються виробником самостійно на заводах.

Виготовляється техніка двох типів:

Більшість модифікацій Вейма обладнано електростартером, а також додатковим кікстартером для запуску двигуна вручну. Повітря для охолодження двигуна надходить через повітряний фільтр, який потребує періодичного чищення та заміни.


Усі ключові елементи керування винесені на ручки для зручності роботи.


Нижче представлені найпопулярніші моделі обох типів:

Мотоблоки з бензиновим двигуном

Назва

Потужність, л.с.

вага, кг

Ширина обробки, см

WM 500

7

65

80

WM 900

6,5

70

80

WM 900 M 3

6,5

74

90

WM 1000N-6

7

115

100

WM 1050

6,5

85

105

WM 1100F

13

124

110

WM 1100D-6

9

155

110

Мотоблоки з дизельним двигуном

Назва

Потужність, л.с.

вага, кг

Ширина обробки, см

WM 610

6

133

123

WM 610 AE

9,5

155

123

WM 1100 A

6,5

103

105

WM 1100 AE

6,5

105

105

WM 1100 B

9

135

130

WM 1100 BE

9

138

130

Дизельний двигун має більший моторесурс, ніж бензиновий, що дозволить заощадити на паливі. Але за активної роботи на міні тракторі Вейма взимку бензиновий явно переможе дизель за рахунок більш простого старту.

Мотоблок Weima серії WM 1100

Weima серии WM 1100

Ця лінійка включає найбільш популярні бензинові та дизельні моделі 1100а6 серед важких агрегатів Вейма з потужністю 6,5-13 л. Вони мають механічну коробку передач, у якій є 4 швидкості для руху вперед, 2 – назад. Підвищену передачу застосовують під час культивації чи роботи з причепом. Для силових робіт користуються зниженою передачею.

До особливостей серії можна віднести збільшений обсяг паливного бака і досить великі колеса з хорошим протектором. Є агрегати із диференціалом, розблокаторами осей.

Мотоблок Weima серії WM 1000

Weima серии WM 1000

Користується не меншою популярністю, ніж лінійка 1100. Модифікації також оснащені шестиступінчастою коробкою передач (4 вперед, 2 назад), завдяки точному виконанню шестерної передачі редуктор служить довше. Модель легко агрегатується із навісним обладнанням, у тому числі з активною фрезою.

Окремо варто виділити серію DeLuxe – мотоблоки преміум-класу. Відрізняється покращеною ергономічністю та маневреністю, підвищеною якістю складання та терміном експлуатації.

Компанія Weima також займається виробництвом окремих двигунів потужністю 5,5-16 л с., які можна придбати та встановити окремо.

Багатофункціональність

Завдяки широкому асортименту техніки Вейма та навісного обладнання до неї мотоблоки можуть виконувати практично будь-яке завдання, з яким стикається дачник або фермер при роботі на ділянці.

Серед модифікацій є легкі, більш придатні для невеликих присадибних ділянок, і важкі, які припадуть до душі професійним фермерам. Головна відмінність між ними полягає у вазі самого агрегату, а також у принципі роботи на ньому.

Залежно від того, до якого типу відноситься мотоблок, корпус редуктора буде алюмінієвий – полегшений або чавунний – для обтяження.

Легкий агрегат підходить для обробки невеликих ділянок землі (близько 15-30 соток) із переважно супіщаним або суглинистим ґрунтом. Для такої території підходять моделі WM 1100, WM500, WM900, WM 1100D. Мотоблоки Вейма легкого типу мають вагу від 65 до 83 кг, потужність – 6-7 к.с. Вони досить компактні, щоб поміщатися навіть у легковий автомобіль, що спрощує транспортування. Фрези встановлюються замість коліс, а ремінна передача виконує функцію шківа. Ширина обробки фрезою складає 60-110 см, глибина – 15-30 см.

Важкий мотоблок Вейма має більшу потужність (в середньому 9 л с-14 л с). Версіями WM1100А, WM1100 ВЕ обробляється територія до гектара. Вага коливається від 83 до 155 кг, двигун відрізняється великим об'ємом і передбачає тривалу роботу без дозаправки. Підходить для оранки великих ділянок з важкообробним (кам'янистим або глинистим) грунтом, ширина обробки до 130 см. За рахунок тяжкості самого трактора він менше «стрибає» під час руху, легше управляється, можлива глибша культивація. Навісне обладнання приєднується через вал відбору потужності, який можна відключати в деяких тракторах.

Навісне обладнання

Навесное оборудование Weima

Залежно від типу з'єднання до будь-якого мотоблоку Вейма можна підібрати та купити відповідне додаткове обладнання.

1. Фрези.

Входить до базової комплектації. Для різних моделей відрізняється за розмірами валу та шириною захоплення. Для обробки або вирівнювання ґрунту після оранки підходить активна та пасивна фреза.

2. Плуг.

Використовується для оранки щільного ґрунту. Мотоблок Вейма може працювати з підгортачем, великим, оборотним плугом.

3. Борона.

Для боронування ґрунту, прополювання грядок. Можливе завантаження борони для більш глибокої обробки.

4.Косарка.

Встановлюється на мотоблок звичайна та роторна. В дію наводиться вал відбору потужності.

5. Граблі.

Використовуються для збирання території від сміття та листя або збору сухої трави. Ширина захвату 2 м.

6. Щітка.

Підходить для підмітання доріжок, плиток на ділянці.

7. Картоплекопалка та картоплесаджалка.

До мотоблоків Вейма агрегатується обладнання гуркотливого типу.

8. Лопата-відвал.

Ширина 1 м дозволяє швидко та якісно прибирати сніг.

9. Причіп та адаптер.

Мотоблок Вейма може використовуватись для перевезення. Максимальна вага вантажу 300-350 кг.

10. Ґрунтозачепи.

Використовується для обробки особливо важких грунтів збільшення тягової сили.

Універсальність агрегату дозволяє раціонально використовувати малу техніку. На мотоблок можна повісити косарку, плуг, фрезер або копалку, а можна повісити всі свої турботи з обробки землі на ділянці та отримати більше часу на відпочинок.

    Відгуків: 0 / Написати відгук
Написати відгук
Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано            Добре
0
0