050-599-36-10
097-936-04-95

Мотоблоки Forte: надійність та практичність при прийнятній ціні!


Зміст:

  1. Трохи про бренд
  2. Тип двигуна – важливий критерій
  3. Навісне обладнання відкриває нові можливості
  4. Обслуговування, ремонт
  5. Про вибір пристрою

Сучасний ринок пропонує справді величезний вибір сільськогосподарської техніки, покликаної полегшити процеси обробки землі. Причому це не тільки великогабаритні машини, призначені для оранки або обробки полів, але також і малогабаритні, але від цього не менш функціональні та практичні машини. Вони відмінно підходять для садово-городніх та дачних ділянок, дозволяють значно прискорити та підвищити якість обробки земель, при цьому кількість трудовитрат на цю роботу значно знижується.

Добре себе зарекомендували та мають попит мотоблоки форте. Розглянемо детальніше функціональність, комплектацію, можливості використання навісного обладнання, часті поломки та ремонт, особливості рухової системи та інші важливі питання.

Трохи про бренд

Мотоблок Форте

Форте – досить популярний китайський бренд сільськогосподарського та технічного обладнання, що пропонує зручні в експлуатації та надійні агрегати – мотоблоки, культиватори, будівельна та ремонтна техніка (бетонозмішувачі, електричні дрилі, електроустаткування тощо).

Дані пристрої відомі зручними рукоятками з можливістю управління, зручною (класичною для цього виробника) компонуванням вузлів потужністю, наявністю широких захисних крил. Потужність – від 6 до 12 к.с., що дозволяє легко підібрати агрегат для роботи з ґрунтом будь-якого типу – щільними ґрунтами, цілиною, глиноземами.

Вибираючи мотоблок Форте, ви зіткнетеся з широким модельним рядом. Пропонуються вироби на дизельному та бензиновому двигуні, що дозволить легко підібрати оптимальну за техніко-експлуатаційними параметрами модель.

Залежно від моделі, агрегати можуть додатково комплектуватися плугом і фрезою, що культивує (це стосується важких моделей обладнання, вагою більше 150 кг), сидінням, додатковим колесом для зручності транспортування.

Тип двигуна – важливий критерій

Мотоблок Форте с плугом

В устаткуванні Форте можна використовувати бензиновий двигун або дизель. Кожен із варіантів має свої особливості роботи, переваги. У кожній лінійці є моделі, що стали популярними, що відрізняються практичністю використання.

Якщо ви віддаєте перевагу бензиновому мотоблоку, зверніть увагу на моделі HSD1G-80 (вага агрегату – 85 кг, потужність – 6 л.с.), 1050 (вага – 100 кг, потужність – 7 л.с.), серію HSD1G 1050G (двигун потужністю 7 л.с., вага в діапазоні +/- 100 кг).

Пристрій на дизельному двигуні, як правило, потужніший і витриваліший, вага обладнання більша, але і потужність вища. Серед популярних моделей варто відзначити HSD1G-105 та 105Е (вага – 150 кг, потужність – 6 л.с.), HSD1G-135 та 135Е (вага – 160 кг, потужність – 9 л.с.), HSD1G-101 PLUS ( вага агрегату – 230 кг, потужність двигуна – 10 к.с.), моделі серії МД з вагою 210-230 кг та потужністю 8-10 к.с.

Усі наведені моделі техніки відрізняються такими параметрами:

  • тип двигуна – одноциліндровий, 4-тактний;
  • охолодження – повітряне;
  • запуск – від електричного стартера;
  • пуск агрегату – ручний;
  • паливо – бензин марок АІ-92/АІ-95 або дизельне паливо, залежно від типу встановленого двигуна.

Залежно від обраної конкретної моделі можуть змінюватися основні параметри, комплектація, тому ці питання варто уточнювати перед покупкою.

Навісне обладнання відкриває нові можливості

Косилка на мотоблоке Форте

Практично на будь-який мотоблок за бажанням і потребою можна підібрати навісне обладнання. Виробник пропонує досить широкий асортимент додаткового обладнання до своєї техніки:

  • фрези (потрібні для змішування добрив, знищення бур'янів, перемішування шарів ґрунту та подрібнення грудок, розпушування та вирівнювання ґрунту);
  • косарки (основне призначення - покос трави, можна підібрати сегментну або роторну косарку);
  • плуги (розпушують землю, підрізають коріння бур'янів, перевертають і змішують пласти землі);
  • снігоприбиральники (швидке очищення ділянки та прибудинкової території від снігу);
  • ґрунтозачепи (дозволяють покращити якість «зчеплення» обладнання з ґрунтом, навіть не найважчий мотоблок може легко впоратися з таким обладнанням із завданнями обробки нерівних поверхонь, руху в гору по м'якому ґрунту);
  • картоплесаджалки та картоплекопалки (дозволяють механізувати два основні трудомісткі процеси – висадку та збирання врожаю картоплі);
  • причепи та адаптери (дозволяють легко та швидко транспортувати ділянкою добрива, корми для тварин, урожай, дрова тощо, адаптери оснащені місцем для сидіння);
  • борони (необхідні щоб розбивати великі груди земель, вирівнювати її);
  • окучники (розпушують ґрунт, створюють борозни для посіву насіння, висадження розсади, прополювання рослин).

В основному таке обладнання купується окремо, якщо в його використанні є потреба. Хоча, наприклад, мотофрез йде в обов'язковій комплектації до деяких моделей важких мотоблоків (на дизельному двигуні).

Досвідчені користувачі також воліють придбати диференціал - це додатково встановлюваний елемент, який дозволяє знизити радіус при розвороті техніки, надає їй стійкості та маневреності.

Обслуговування, ремонт

Обслуживание и ремонт мотоблока

Як і будь-яке обладнання мотоблоки Форте вимагають регулярного технічного обслуговування. Це дозволить продовжити термін експлуатації агрегатів, зберігши функціональність та технічні параметри.

У разі інтенсивної або неправильної експлуатації може також знадобитися ремонт обладнання. Найчастіші несправності – це:

  • прослизає ремінь (трапляється через наявність олії на шківі, необхідно видалити бруд і олію);
  • проблеми у паливній системі (засмічився паливний насос, не працює кран подачі палива, свічки запалювання вимагають заміни тощо);
  • засмічився глушник (прочистити стінки від нальоту, що утворюється залишками палива та продуктами згоряння);
  • не включається передача (можливо важіль перемикання передач викривлений, потрібно вирівняти чи замінити його);
  • "барахлити" електропроводка;
  • вимагає заміни головки блоку циліндрів;
  • засмічився радіатор (зовнішня його частина або патрубки, цей момент потребує особливої ​​уваги у моделях з водяним охолодженням) тощо.

Дуже часто буває так, що мотоблок не заводиться. Цьому може бути безліч причин – від нестачі палива в баку до несправностей, пов'язаних із двигуном чи паливною системою. Необхідно провести грамотну діагностику, це допоможе виявити причину та усунути її.

Про вибір пристрою

У потенційних покупців часто виникає питання – яке краще? Це може стосуватися як моментів підбору певного виду в рамках продукції виробника (наприклад, який краще – бензиновий чи дизельний?), так і в порівнянні з аналогічними моделями інших брендів (мотоблок Форте краще, ніж Кентавр?).

Тут не можна дати однозначної відповіді, тому що підбирати потрібно, виходячи з низки параметрів:

  • умов, частоти та інтенсивності використання;
  • розв'язуваних з допомогою техніки завдань;
  • розмірів ділянки, яка має бути оброблена;
  • типу ґрунту на ділянці, його стану (цілина або доглянута ділянка);
  • фізичного стану користувачів (чи користуватимуться технікою люди похилого віку чи жінки, чи важливі вага чи маневреність) тощо.

Підібрати оптимальний за вашими параметрами та вимогами мотоблок (а також культиватор, генератор чи іншу техніку агропромислового чи будівельного призначення) допоможе наш сайт. У нас представлений широкий вибір моделей, а лояльна ціна стане приємним бонусом до покупки.

    Відгуків: 0 / Написати відгук
Написати відгук
Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано            Добре
0
0