050-599-36-10
097-936-04-95

ТОП 10 снігоприбиральників: рейтинг найкращих моделей 2018-2019

Зміст:

  1. Найкращі моделі
  2. Iron Angel ST 2000
  3. AL-KO SnowLine 46 E
  4. Patriot PS 301
  5. Stiga Prisma Basic
  6. Husqvarna ST 151
  7. AL-KO SnowLine 560 II
  8. Pubert Valto 24 55P
  9. Canadiana CL61900R
  10. AL-KO SnowLine 760 TE
  11. Honda HSS 655 ETS
  12. Таблиця порівняльних показників

Снегоуборочная машина
               
Боротьба зі сніговими заметами на ділянці приватного будинку та під'їздах до нього перетворюється на каторгу, коли зима видається сніговою та снігопади трапляються чи не щодня. Прискорити процес збирання снігу з території та мінімізувати зусилля можна, якщо у справу вступає снігоприбирач. Ця техніка аналогічна мотоблоку, але із спеціальним забірним механізмом, закріпленим на передньому підвісі.

                 Снігоприбиральник за характеристиками вибирається під вирішення конкретних завдань. Звертати увагу слід на такі критерії:

  • Тип двигуна: бензиновий чи електричний. Перший потужніший, забезпечує вільне переміщення територією, але вимогливий у догляді. Радіус роботи електроснігоприбирача обмежений довжиною дроту живлення, якщо це не акумуляторний варіант.
  • Потужність двигуна підбирається під умови експлуатації, відповідає ширині робочої зони. Так для комфортного розчищення мокрого снігу потрібен потужніший агрегат, ніж, наприклад, для пухких кучугур, що випали. Більшість моделей оснащується 3 - 5 - потужними двигунами. Чим потужніший двигун, тим продуктивніший снігоприбирач.
  • Ширина робочої зони - по суті, ширина захвату, що визначає завдання, з якими здатна впоратися обрана модель. Для розчищення доріжок у саду підійде апарат із захопленням до 0,5 м, тоді як відкриті площі швидше та простіше прибирати снігоприбиральниками, що захоплюють 0,5 – 0,7 м снігу.
  • Тип приводу. Агрегат може бути самохідним, або рухатися самим оператором. Перший варіант дорожчий, однак, для роботи на великих площах краще придбати саме його.

Наявність додаткового опціоналу робить роботу снігоприбирачем більш комфортною:

  • Штатні освітлювальні прилади (фари) – забезпечують видимість під час роботи вночі
  • Підігрів органів управління
  • Електростартер – встановлюється на агрегати з двигуном об'ємом понад 300 куб.
  • Деякі моделі здатні працювати зі спеціальною щіткою

Важливою залишається вартість. Заощадити кошти на покупку здатний сезонний розпродаж, який влаштовують деякі постачальники. Крім того, зі знижками можна купити снігоприбиральник та у відповідному інтернет магазині з можливістю замовити доставку додому до Києва чи іншого міста, залежно від перевізника.

Найкращі моделі

 

Електричні

 

            Снігоприбиральники з електродвигуном - зручні варіанти для будинку, що зарекомендували себе в легкому щоденному прибиранні снігу, що випав. Нижче представлені моделі, які регулярно займають високі позиції в рейтингах усього світу, та України зокрема.

Iron Angel ST 2000

 Iron Angel ST 2000

              Цей електричний агрегат голландського виробництва з двигуном потужністю 2 кВт, що розвиває 3 тис. об/хв, невибагливий в експлуатації. Статор та ротор отримали повністю мідну обмотку, що дозволяє працювати без зупинки досить тривалий час. Шнековий пластиковий механізм забезпечує захоплення снігової маси шириною 50 см та висотою 25 см, чого цілком достатньо для очищення доріжок на присадибній ділянці, під'їздів для транспорту. Дальність викиду регулюється в межах 1 – 6 м, при цьому можна дистанційно налаштувати напрямок, не зупиняючи прибирання.

                Снігоприбиральник справляється як зі свіжим, так і зі снігом, що злежався, при цьому вал, що обертається, має гумове покриття, що запобігає пошкодженню чутливих поверхонь. Матеріалом для жолоба викиду та самого корпусу виступив ударостійкий пластик.

                Популярність моделі підтверджується її присутністю у багатьох каталогах снігоприбиральників, актуальних на 2018 та 2019 роки. Серед мінусів можна відзначити пластикові колеса та шнур живлення, який доводиться постійно перетягувати під час роботи.

AL-KO SnowLine 46 E

 AL-KO SnowLine 46 E

                Китайські снігоприбирачі також можуть мати чудову якість виконання, враховуючи, що батьківщина бренду – Німеччина. Яскравим доказом стала побутова модель AL-KO SnowLine 46 E на 2 кВт з одноступінчастим парканом снігу. Тут немає ні фари, ні підігріву ручок, проте шнек виготовлений з металу з гумовим покриттям. Агрегат викидає сніг на відстань до 10 м, має механічне регулювання цього показника. Крім того, напрямок викиду також регулюється.

                У процесі роботи цей снігоприбиральник захоплює смугу снігу шириною 46 см і висотою до 30 см. Колеса виготовлені з пластику, мають зимовий протектор для зручності керування. До плюсів можна також віднести вбудований захист електродвигуна від навантаження, ударостійкий пластик корпусу та викидного жолоба. Агрегат має адекватну ціну навіть серед бюджетних аналогів.

                Користувачі моделі відзначають деякі її мінуси. Так, наприклад, можуть виникнути проблеми під час пошуку запчастин. Крім того, заявлена ​​максимальна дальність викиду снігу досягається при збиранні тільки щільного снігу.

Бензинові на колісному ходу

 

                Бензинові снігоприбирачі займають основну частину ринку. Такий снігоочисник автономен у роботі, його ціна залежить переважно від продуктивності, а підходить він як для домашнього використання, так і для очищення снігу комунальниками.  

Patriot PS 301

 Patriot PS 301

             Цей снігоприбиральник – найкраща альтернатива агрегатам з електродвигуном, оскільки його ціна залишається у низькому діапазоні. Модель отримала чотиритактний двигун потужністю 3 к.с. Його запуск здійснюється вручну, але навіть за низьких температур проблем не виникає. Пристрій захоплює сніжну масу шириною 47 см і висотою до 28 см, при цьому дальність викиду досягає 10 м-коду.

                Модель PS 301 з ручним приводом, але, при вазі 31,5 кг та об'ємі двигуна 123 куб.см., на зручність роботи це не впливає. На снігоприбиральнику встановлено 1,9-літровий паливний бак із широкою горловиною, що полегшує заправку. Напрямок викиду снігу регулюється за допомогою окремої рукояті в межах 0 - 180 ° під кутом 70 °.

                Представлений агрегат - відмінна модель для будинку з невеликою прилеглою ділянкою, призначений для прибирання снігу, що свіжо випав. До його мінусів можна віднести хіба відсутність фари і підігріву ручок, а також пуск вручну, що не завжди зручно.

Stiga Prisma Basic

 Stiga Prisma Basic

               Ще один агрегат, який увійшов до ТОП 10, збирання якого відбувається в Китаї, незважаючи на те, що сам швейцарський бренд. В його основі лежить мотор на 4,8 кВт об'ємом 163 куб.см., що обертає шнек з гумовим покриттям, що сприяє руху вперед під час роботи. Цей двигун розроблений для експлуатації в умовах негативної температури та відрізняється надійністю.

                Снігоприбиральник призначений для побутового застосування, здатний загребати 55-сантиметрову снігову смугу глибиною 25 см. Напрямок викиду регулюється поворотом каналу рукояткою. Крім того, кут нахилу козирка також можна встановити самостійно. Від цього залежить дальність викиду. Простота маневрування досягається наявністю гумових коліс великого діаметра.

                 До переваг моделі можна віднести компактну конструкцію, яка разом із рукояткою, що складається, забезпечує зручність зберігання. До мінусів так само відноситься відсутність фари та підігріву органів управління.

Husqvarna ST 151

 Husqvarna ST 151

               Снігоприбиральник підходить як для дачі, так і для професійного використання на ділянках малої та середньої площі. Модель отримала економічний силовий агрегат на 5,4 к.с. робочим об'ємом 208 куб.см, що еквівалентно 4 кВт. Продаж налагоджений практично у всіх країнах СНД, тому купити його, а потім і обслуговувати можна без проблем.

                Хоча машина технічно і не здатна працювати самостійно, гумовий шнек сніговідкидачу обертається достатньою швидкістю, щоб сприяти руху. Явна перевага перед попередніми моделями з ТОП 10 – наявність електростартера для полегшення запуску двигуна в мороз. Корпус розроблений спеціально для роботи на вузьких тротуарах.

Зручність експлуатації досягається ергономічною рукояттю управління зі змінним нахилом, розташованим під кутом. Інженери також подбали про можливість регулювання напряму викиду. Об'єм паливного бака – 1,4 л. Істотних недоліків не виявлено.

AL-KO SnowLine 560 II

 AL-KO SnowLine 560 II

               Снігоприбиральник професійної категорії, оснащений силовим агрегатом на 4,4 кВт зі сталевим зубчастим шнеком та двоступінчастою системою забору снігової маси, що включає снігоротор. Це перша модель у рейтингу, рух якої здійснюється за рахунок обертання коліс. Останні отримали справжні гумові шини, особливість яких – виразний протектор шипування для підвищення прохідності і маневреності на засніжених ділянках.

                Швидкість руху машини регулюється за допомогою 5 передніх та 2 задніх передач. Це дозволяє в парі з двигуном OHV значно знижувати витрати палива. Машина здатна викидати снігову масу на 15 м, так як отримала викидаючий канал, що обертається.

                Головний мінус снігоприбирача – відсутність електростартера, хоча виробник запевняє, що двигун спроектований під роботу за негативних температур і із запуском проблем не виникне. Підігрів органів управління та освітлювальні прилади також відсутні.

Pubert Valto 24 55P

 Pubert Valto 24 55P

               Повністю французький снігоприбирач професійного класу, який слід вибрати, якщо потрібний потужний та повністю оснащений інструмент. В основі моделі лежить 6,5-сильний бензоагрегат з робочим об'ємом 208 куб.см. Модель рухається за рахунок 6-швидкісної (плюс 1 задня) фрикційної трансмісії, оскільки її вага становить 110 кг.

                Робочі елементи снігоприбирача виготовлені з високоякісної сталі, передача потужності робочого моменту збільшена за допомогою подвійного ременя трапецеїдальної форми. Є контроль зчеплення, підігрів ручок та освітлення у вигляді фари, що випромінює спеціальне снігове світло.

                Цей снігоприбирач не дарма потрапив у ТОП 10. За рахунок висувних ріжучих лез він легко перемелює зледенілі кучугури, що злежалися, викидаючи сніг на відстань до 13 м. Серед переваг також відмінне балансування агрегату, можливість підрізування кучугур і ефективність роботи на ділянках зі складним рельєфом. покриття.

Canadiana CL61900R

 Canadiana CL61900R

              Останній колісний представник потрапив у цей рейтинг через свою високу потужність, що досягає 6 л.с. та можливості тривалої безперервної роботи без наслідків. Двигун відповідає не тільки за прибирання снігу, а й за рух моделі за допомогою 6 передніх та 2 задніх передач. Маневреність та зчеплення з покриттям забезпечують колеса з шинами 33х13 см. Панель управління розташована прямо перед оператором. Запуск двигуна здійснюється за допомогою гідравлічного пружинного стартера вручну.

                Американський двигун – це особливість цієї моделі. Він не тільки надійно захищений від перевантажень, але й має низькі рівні вібрації та шуму. За рахунок 2,8-літрового бензобака вимушено зупинятися на дозаправку доведеться нечасто.

                За збирання снігової смуги шириною 51 см відповідає зубчастий шнек із трьома лезами. Викид відбувається через рухомий дефлектор на відстань до 9 метрів, причому тут є регулювання напряму. Всі елементи керування розташовані на панелі прямої доступності. Явних недоліків у цього снігоприбирача не виявлено.

Бензинові на гусеничному ходу

 

                Прохідність снігоприбирачів на гусеницях вища, ніж у колісних варіантів, якщо має бути робота на ковзаючих або похилих поверхнях. Такі моделі і важчі, і потужніші, і всі відносяться до професійної категорії снігоприбиральної техніки. Як правило, вони оснащуються двоступінчастою або навіть триступінчастою системою забору, де роторний механізм поєднаний із шнеками.

AL-KO SnowLine 760 TE

 AL-KO SnowLine 760 TE

               Серед гусеничних моделей у ТОП 10 попадає ще один представник AL-KO SnowLine професійного класу. Встановлений тут силовий агрегат видає 13 л. Це високопродуктивна машина, що захоплює за один прохід снігову смугу шириною 76 см. Разом із системою запуску вручну покупець отримує електростартер. Також тут є підігрів рукоятей оператора, підсвічування робочої зони.

                Управління машиною здійснюється з однієї компактної консолі без її зупинки. На блоці управління знаходяться окремі ручки незалежного керування шнеком та гусеничним приводом. Регулювання дальності (до 15 м) та напрямки викиду дистанційна. Робочі механізми, включаючи викидний жолоб, виготовлені із сталі.

                Як для гусеничного снігоприбирача, цю модель можна придбати відносно недорого, якщо порівнювати з однокласниками. Вона швидко окупається за умов гористої місцевості, де неможлива робота колісними машинами. Недолік один – модель продається з від'єднаними ручками керування, а схеми їхнього підключення в інструкції немає.

Honda HSS 655 ETS

 Honda HSS 655 ETS

               Якщо необхідний високопродуктивний снігоприбирач на гусеничному ходу, здатний за 1 годину роботи перемелювати 37 тонн снігу, рекомендується вибрати цю модель. Вона побудована на основі 5,5-сильного двигуна типу GX 160 з електростартером, що забезпечує забір снігової смуги шириною 55 см. Живиться силовий агрегат від бака на 3,1 л. Такий обсяг дозволяє безперервно працювати до 2,7 години.

                Розробники подбали про зручність експлуатації, оснастивши машину фарою, чого не має молодша модель лінійки. Конструкцією передбачено також захист від перевантаження, шнек виготовлений з металу, напрямок та дальність викиду регулюються. Для руху вперед оператор може вибрати із 2-х швидкостей. Також є одна задня швидкість.

                Незважаючи на плюси, модель не має підігріву ручок. Також не рекомендується використовувати агрегат для роботи на чутливих до механічного впливу покриття, оскільки металевий шнек не покритий захисною гумою.

    Відгуків: 0 / Написати відгук
Написати відгук
Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано            Добре
0
0